Home » De deelnemers doen een schietopdracht om prijzen te verdienen

De deelnemers doen een schietopdracht om prijzen te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat, tijd voor een opdracht of een eliminatie. De deelnemers gaan hun slaapkamers in en wachten tot ze weer de loods in mogen. Als er een signaal afgaat dan loopt iedereen de loods weer in. De stellage die de deelnemers eerder moesten bouwen staat er ook, vol met blikjes waar cijfers op staan. De stem neemt daarna het woord.

Beste deelnemers, jullie hebben jullie handen al flink uit de mouwen gestoken voor deze opdracht. Jullie zien op de door jullie zelf gebouwde stellage blikken staan. Elk blik vertegenwoordigt een aantal punten. Een blik kan 0, 10, 15, 25 of 50 punten waard zijn. Maar er zijn ook blikken die -10 of -25 punten waard zijn. Schiet je in het hart dan heb je in een klap 100 punten. Elke deelnemer krijgt een bal en moet met een katapult een blik van de stellage schieten. Alleen de blikken die van de stellage afgeschoten worden tellen mee voor de score. Deze opdracht spelen jullie niet om de huishoudpot te spekken maar jullie kunnen de punten inruilen voor prijzen! Aan elk cadeau hangt een waarde namelijk: een spelpakket voor 50 punten, een beauty middag voor 75 punten, een gitaar voor 100 punten, 3 uur muziek voor 150 punten, een barbecuepakket voor 200 punten, een tafeltennistafel voor 500 punten. Jullie kunnen voor meerdere cadeaus kiezen zolang jullie puntentotaal dit toelaat. Jullie mogen nu een willekeurige lijn vormen, jullie krijgen de kans om te oefenen.

De deelnemers doen vervolgens een oefenronde. Als deze erop zit gaan ze voor de echte ronde om punten te scoren. Iedereen doet zijn uiterste best en uiteindelijk weten ze 440 punten bij elkaar te scoren. Jullie hebben een uur de tijd om met elkaar te bepalen hoe jullie de punten in willen ruilen voor prijzen. Deze worden de komende dagen bezorgd laat de stem vervolgens weten. Er ontstaat vervolgens een discussie over welke cadeaus er gekozen moeten worden. Martin neemt het woord en uiteindelijk kiest de groep voor een barbecuepakket en een spelpakket. Dan hebben ze nog punten over, de optie 3 uur muziek, gitaar en beauty middag over. De 3 uur muziek valt af dus waarschijnlijk kiezen de deelnemers voor een barbecuepakket, spelpakket, beauty middag en een gitaar. Al is dit nog niet zeker want er is nog steeds volop discussie. Martin wordt er chagrijnig van, iedereen praat maar door elkaar. De deelnemers hebben nog even voor ze een definitief besluit moeten doorgeven…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter