Home » Janet en Madeleine presenteren hun plannen om manager te worden

Janet en Madeleine presenteren hun plannen om manager te worden

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Tijd voor de speeches van de deelnemers die zich verkiesbaar gesteld hebben om volgende maand manager van een jaar van je leven te worden. Madeleine en Janet mogen voor de groep hun speech houden om hun mededeelnemers te vertellen wat ze van plan zijn als ze manager zouden worden.

Wanda neemt allereerst kort het woord over het eten. Er zijn weer boodschappen gedaan. We hebben tot maandag maar ik dacht ik doe het zo zodat het wat transparanter is. Qua brood blijft het tot maandag maar 2 sneetjes. Het ontbijt is nu van 8:30 tot 10:30. Je kunt moeilijk daar een corvee heel de ochtend laten staan. Geef bij iemand aan wat je wilt dan wordt het in de koelkast gezet. Het avondeten en lunch staat op het bord. Alles wat we hebben verdiend is opgemaakt maar er is ook 50 euro aan schoonmaakspullen gekocht. Snacks voor in de avond is wisselend, de ene keer wel wat de andere niet.

Daarna neemt Janet het woord voor haar speech. Ik ga beginnen, wat maakt mij dat ik hier manager zou willen zijn? Daar heb je toch wel wat eigenschappen voor nodig. Bijvoorbeeld inlevingsvermogen, organisatievermogen, observeren, delegeren, daadkrachtig en ook een beetje assertief zijn. Ik denk dat ik met mijn levenservaring veel toe kan voegen et cetera. Ik wil beogen wat ik op mijn poster heb gezet: wederzijds respect, transparantie in de boodschappen en in wat er wordt besteed. Ik wil dan op het bord schrijven wat er nog in kas is en wat er uitbesteed is en waaraan. En natuurlijk persoonlijke groei. Kijk maar naar Madeleine dat ze dit heeft aan gedurfd. Een aantal zijn erg angstig dat ik mijn levensstijl wil doorvoeren. Het was in de eerste maand erg belangrijk spullen te verzamelen wat we weinig hadden. We hebben daar leuke dingen mee gedaan. Dat wil ik komende week een beetje loslaten en dingen weggooien wat er niet meer nodig is. Een misverstand over de moestuin maar daar kom ik zo nog op terug.

Mijn verbeterplan: ik wil na de lunch elke dag een uurtje het kantoor openen zodat iedereen kan inlopen voor een idee, menu of als er iets dwars zit. De boodschappen, meer transparantie. Alles op tafel zetten zodat iedereen het kan zien. Proberen zoveel mogelijk in te gaan op aanbiedingen om een buffertje te bouwen om leuke dingen te doen. Ik wil 2 vaste koks die aangevuld worden met 2 mensen van de corvee. Je kunt meehelpen, kijken, zodat iedereen er een beetje vanaf weet. We willen stoppen met tussendoortjes buiten het menu om. In overleg kan dit wel. Zakgeld wil ik behouden zodat je eigen dingen kunt kopen, dat gaat alleen maar als we goed een spel spelen. Een rooster voor de kas zodat we allemaal een rondje hebben gemaakt. Iedereen weet dan wat er gebeuren moet. De voedingsdeskundigen wil ik terugbrengen naar 2 met de 2 koks en 2 mensen die de boodschappen doen. Zoals Bert zei: laten we de buitenwereld laten zien wat mogelijk is door met elkaar te blijven praten. En begrip te tonen voor elk individu ondanks dat we een spel spelen. En vanaf deze plaats wil ik Martin, Kenzy, Wanda en het voedingsteam bedanken voor hun bijdrage, en de rest ook.

Madeleine neemt het woord over. Hallo lieve mensen, we zijn alweer een maand verder. We hebben veel beleefd en veel geleerd. We zijn een stuk verder in ons avontuur. Veel dingen lopen er goed en een aantal dingen verdienen meer aandacht. Ik wil graag beginnen met mijn eerste speerpunt. Saamhorigheid, dat staat bovenaan bij mij. Iedereen hier is even waardevol, op zijn of haar manier. Dus we zijn gelijk aan elkaar. Ik wil me hardmaken hier om rechtvaardig te zijn. In het dagelijks leven maar ook in de loods neem ik het op voor de zwakkeren. En ik ben tegen pesten. Ik realiseer mij dat we in een spel zitten.Maar ik strijd ervoor dat het spel eerlijk gespeeld wordt. Mijn tweede speerpunt is eerlijkheid. Ik ben open en eerlijk en laat iedereen in zijn waarde. Kom gerust naar mij toe, ik beloof dat de gesprekken vertrouwelijk zijn. Om dat mogelijk te maken wil ik een inloopochtenden hebben. En ik zal ook 2 vaste aanspreekpunten hebben. Mijn laatste speerpunt is een luisterend oor. Ik kan niet alles betekenen voor iedereen hier. Maar ik beloof jullie dat ik naar iedereen zal luisteren en dat jullie ook gehoord worden door mij. Ik zal jullie meningen zo goed mogelijk meenemen in de beslissingen die ik neem. Mijn aanpak om dat te bereiken is aanpassingen in de kookclubs zodat iedereen kan koken die dat wil. En overleg met de groep. Meer geld besteden aan leuke dingen als het budget dit toelaat. Onder andere ook zakgeld, leuke avonden. Het organiseren van sport en spel dagen. En ook een wekelijkse groepsactiviteit als er behoefte aan is. Bewuster boodschappen doen zodat er ook geld overblijft voor gezonde dingen zoals bijvoorbeeld fruit. En als laatste, ik ben normaliter niet de persoon die moet vertellen wat jullie moeten doen. Maar ik heb wel het gevoel dat ik nodig ben.

Martin neemt daarna het woord. Hij weet niet zo goed hoe het nu verder gaat, hij krijgt nog informatie van het programma. Ik denk dat het handig is om met Madeleine en Janet in gesprek te gaan. Daarna wordt gestemd wanneer de beauty dag moet, vanavond of een andere dag. De uitkomst is vanavond. Er moet nog gestemd worden, er kan immers maar een manager aangesteld worden. Wanneer dit gebeurd is nog even afwachten.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

1 Reactie

douwe 28 september 2022 - 15:38

volgende week woensdag moeten ze stemmen

Beantwoord

Laat een reactie achter