Home » Tijd voor de manager verkiezing, wie wordt de nieuwe manager van de maand?

Tijd voor de manager verkiezing, wie wordt de nieuwe manager van de maand?

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Na de knallende ruzie tussen Moraima en Jeffrey maken Janet en Madeleine zich klaar voor de manager verkiezing. Deze staat vandaag op het programma. Ook de deelnemers moeten netjes gekleed zijn als de verkiezing van start gaat. Ondertussen komen er al wat persoonlijke boodschappen binnen. Als Madeleine en Janet hun speeches nog eens geoefend hebben is het tijd voor de verkiezing.

Martin neemt als eerste het woord. Ik denk dat het nu tijd is om officieel afscheid te nemen van iedereen. Mijn tijd zit erop als manager. Dank jullie wel nogmaals, we hebben een leuke tijd beleefd. Ik heb het idee dat ik wel gegroeid ben in bepaalde dingen. Ik heb ook geleerd van jullie. Ook van de dingen die ik niet goed deed. Ik heb ook geleerd van bepaalde dingen waarvan ik dacht die ik niet kon maar wel kon. Ik wist niet dat ik zo’n dikke huid had als dat ik hier had. Het is nu tijd voor een van de twee dames. En om het stokje over te geven aan één van hen. De groep klapt en Martin gaat in de groep staan.

De stem neemt het woord over en vraagt wie de manager van de maand wordt. Janet en Madeleine jullie hebben je verkiesbaar gestel en mogen nog een keer kenbaar maken waarom jullie denken dat jullie een goede manager van de maand zijn. Janet jij mag nu op het podium gaan staan en vertellen waarom jij de beste manager van de maand bent. Janet neemt het woord, we hebben twee stromingen. Jullie kunnen kiezen voor Madeleine of voor mij. Ik denk dat ik zelf een toegevoegde waarde kan zijn voor de groep. Gesprekken blijven vertrouwelijk. Ik zal nooit jullie vertrouwen beschamen en nooit kwaad spreken over jullie. Dat doe ik buiten de poort niet, hier niet. Ik zal 24/7 voor jullie beschikbaar zijn. Mijn belangen wil ik op een laag pitje zetten deze maand. Die zijn nu even niet belangrijk. Bewustwording, ik geef even een voorbeeld. Van de week was er iemand om kaas, worst en limonade achter te houden voor de dagen dat we wat minder hebben. Ik vind dat al een positieve gedachte, positieve fibe en dat deed iedereen een beetje goed. Keuzes, je kunt voor jezelf beslissen of je de regels gaat overtreden. Ik ga daar sancties op zetten, kan de groep er niet uitkomen zal ik een beslissing nemen. Stemmen, we gaan één keer stemmen. Is er gestemd blijven de stemmen. Even terugkomen op mijn spreuk, doe een wens, maak iets moois, zeg iets liefs, dat geeft ons ook allemaal een positieve vibe. De groep klapt.

Madeleine mag vervolgens op het podium komen staan en haar verhaal vertellen. Ik wil Janet bedanken voor de vriendschappelijke verkiezing. We hebben samen ook de posters opgehangen, dat was leuk om te doen. Ik heb een leuke week gehad, veel fijne gesprekken gevoerd met mensen. Veel ideeën en tips gekregen. Mocht ik manager worden blijf daar vooral mee doorgaan. Kom naar mij toe, mijn deur staat open, ik luister naar jullie meningen, tips en ideeën. Ik wil ook iedereen bedanken die ook naar mij heeft geluisterd. Verder wil ik er een leuke maand van gaan maken voor iedereen. Ik wil het groepsgevoel of de saamhorigheid echt positief proberen te vergroten. Ik heb er heel veen zin in om manager te zijn. Ik zal erg mijn best doen. Ik wil ook nog een persoonlijk woordje tot Martin richten. Mijn complimenten voor jou, hoe je dit hebt neergezet. Heel veel respect voor. Ik heb ook heel veel gezien en geleerd daardoor. En als allerlaatste wil ik jullie meegeven een uitspraak die  buiten de loods bij mij hoog in het vaandel staat. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. De groep klapt.

De stem neemt het woord, dat er over een uur een keuze gemaakt moet worden. Na een uur komen de deelnemers voor het podium weer bij elkaar. Het is tijd om te gaan stemmen zegt de stem. Als je klaar bent met stemmen neem je weer plaats op de stip. Succes met het maken van je keuze. Janet en Madeleine, jullie stemmen niet. Een voor een brengen de deelnemers een stem uit op de stemcomputer. Jullie hebben je keuze gemaakt zegt de stem dan. De uitslag is bekend! De manager van de maand is… Op het scherm komt de naam van de nieuwe manager te staan: Madeleine. Madeleine had het niet verwacht, 22 mensen hebben op haar gestemd. En de stem laat weten dat er een envelop in de brievenbus klaarligt. Madeleine gaat naar de brievenbus en komt terug, leest de brief maar het zijn gewoon algemene regels. De groep klapt en feliciteren haar. Ze gaat daarna nog even op het podium staan. Dank jullie wel, er hebben veel mensen op mij gestemd. Dat betekent dat jullie vertrouwen in mij hebben. Ik ga dat niet beschamen, ik ga nogmaals, mijn best doen. Ik heb er heel veel zin in. Ik denk dat het handig is als we morgen even bijeen komen zodat ik wat nieuwe dingen kan doorvoeren. Dank jullie wel allemaal! De groep klapt nog een keer en Madeleine wordt nog eens gefeliciteerd. De verkiezing zit erop, Madeleine is deze maand manager in een jaar van je leven.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter