Home » Dit is er besproken tijdens de eerste chaotische vergadering onder leiding van Madeleine

Dit is er besproken tijdens de eerste chaotische vergadering onder leiding van Madeleine

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers komen bij elkaar voor een vergadering. De eerste vergadering onder leiding van nieuwe manager Madeleine. In dit bericht lees je terug wat er allemaal besproken is.

Als uiteindelijk alle deelnemers zitten stil zijn neemt Madeleine het woord. Ik vind het leuk, de allereerste bijeenkomst als manager. Welkom iedereen. Ik ga als eerste beginnen over het hout buiten, het ligt er al een aantal dagen en er word niet veel mee gedaan. Is er al iets van een plan of iets bedacht. Marciano laat weten dat ze vandaag gaan beginnen aan de overkapping. Gisteren is het er niet van gekomen. Het ligt er al een paar dagen zegt Madeleine. We willen niet dat het te lang blijft liggen. Er is wel gezegd dat er wel iets gedaan mee moet worden. Volgens Berend zijn er maar een aantal vragen gesteld, je kunt ook niet zomaar iets vastschroeven aan de loods. Madeleine laat alleen weten dat ze door “hun” erop geattendeerd.

Daarna begint Madeleine over de kook en voedingsclub. De voedingsclub wordt teruggebracht naar 2 mannen en 2 vrouwen. Dat worden Kenzy, Wanda, Marciano en Isaac. Ik heb daar ook een hoofd voor aangesteld omdat dat dan makkelijk is als aanspreekpunt. Dat is Wanda, dat doe ik omdat het dan overzichtelijk wordt en blijft. Rupert is hoofd keuken, die kan altijd aanschuiven als hij wil. De kookclub, Rupert is hoofd kookclub. Er kunnen per dag 3 mensen bij. Dan wil ik graag willen weten wie er kunnen koken en dat ook willen. Zeven mensen steken hun vingers op. Madeleine  besluit er 2 per dag bij Rupert aan te laten sluiten en een deelnemer die het wil leren. Wendy gaat met Moraima, Alicia en Janet, Eunice en Mirthe, Ruben en Kenzy. Er ontstaat rumoer over wat nou het handigst is. Daarna wordt er gevraagd wie er willen leren koken. Zij worden bij de paren ingedeeld die al kunnen koken. Ze komt later op haar plan terug, dit gaat vandaag nog niet in maar na het weekend als de nieuwe boodschappen arriveren.

Madeleine laat dan weten dat er tijdens de lunch niemand meer in de keuken komt. Het is te rommelig, dat is ook tijdens het avondeten zo. De mensen die koken serveren ook uit. Er ontstaat weer een discussie over het uitserveren, 3 mensen zou te weinig zijn. Madeleine stelt voor om bij te springen om uit te serveren om zo te kijken hoe het gaat. Daarna heb ik nog iets leuks voor de groep gaat ze verder. Er was nog iets van 13 euro in de pot, er moet nog 29,95 terugkomen. Daarna wordt de livestream onderbroken. Als er weer beeld is begint Madeleine over de koffie. Er gaan 2,5 a 3 lepels in de koffie, 4 of 5 hoeft niet. Er wordt geopperd of het iets is om iemand verantwoordelijk te maken. Maar de meningen zijn hierover verdeeld. Er word op gehamerd de juiste hoeveelheid te gebruiken. De thee is ook boven gezet gaat Madeleine verder. Ik zet per dag 4-5 zakjes neer want het gaat veel te hard. Wederom ontstaat er een discussie over thee.

Madeleine vertelt daarna dat ze maandag en donderdag ochtend inloopochtenden houdt. Dit is dan van 9:00 uur tot de lunch. Ik zit dan in het kantoor. Het wc papier gaat terug. Het wassen, vanaf vandaag mogen de mensen die corvee hebben wassen. Dat rouleert, je kunt om de 4 dagen wassen. Moet er iets gewassen worden overleg dan even met het groepje wat aan de beurt is. Madeleine gaat de hoeveelheid wasmiddel nog eens controleren. Rupert gaat op zaterdag een kookworkshop geven. Dit zal elke zaterdag gebeuren legt Rupert uit. Je mag ook eigen recepten indienen. Babette stelt voor gezamenlijk te eten omdat er vanavond luxe gegeten wordt. Vanaf het weekend is alles voor de groep, de rest reageert enthousiast.

Dan is het tijd voor de rondvraag, Ruben vindt dat de bespreking een beetje een klaslokaal sfeer had. Mensen praten door elkaar, er wordt gelachen. Laat iedereen uitpraten. Ik snap dat er nu een switch was maar hou het respectabel. Het was onproductief tot wat het kan zijn. Berend vindt het hypocriet dat hij het zegt want hij zat ook te smoezen. Ruben wilde alleen iets kleins zeggen en doet dat niet andersom. Djedi benadrukt dat ze elkaar gewoon moeten respecteren als iemand aan het woord is. Kim D en ik houden het activiteitenbord bij, dus als je iets hebt laat het even weten. Kim D zou graag als er geld is iets willen besteden aan knutselgerei om bijvoorbeeld armbandjes te maken. De kussens blijven liggen zegt Madeleine dan, dit moet in de kisten. Janet geeft daarna een update over de kas. Een rooster voor water geven is lastig, kom naar Kim of mij als je het wilt doen. Imadiddin laat weten dat er hamburgers in de koelkast liggen en dat er vanaf gebleven moet worden. Moraima zou als er geld is graag schilder spullen kopen om te kunnen schilderen. De groep reageert enthousiast en Madeleine zegt dat ze een ideeën schaal of box wil introduceren. Isaac vraagt of buitenterrein ook bij corvee hoort. Madeleine laat weten van wel. En Erik voegt eraan toe dat het om harken gaat, de hottub en eventueel de planten. Bern laat weten dat het badminton toernooi straks start. Er hebben 32 van de 33 zich aangemeld. En daarmee zit de vergadering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4.5]

Laat een reactie achter