Home » Isaac oppert het idee dat deelnemers eigen boodschappen delen om te overleven

Isaac oppert het idee dat deelnemers eigen boodschappen delen om te overleven

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond heeft Bern 100 euro verdiend om spellen voor de groep te kopen. Nadat Bern felicitaties heeft ontvangen neemt Isaac het woord. Sommige deelnemers hebben namelijk geen eten meer, er moet volgens hem iets gebeuren…

Isaac wil van de mogelijkheid gebruik maken dat ze nu bij elkaar zitten. De laatste dagen merk ik dat er heel veel haat, nijd, slecht gevoel, slechte energie hier in de loods. Helaas is Jerrold vertrokken wat daarna gebeurde weet ik niet maar het was een slechte energie die door de loods ging. Ik vond dat ook het moment om een andere sfeer te krijgen door middel van dit. Waar ik me aan erger dat het eten heel schaars is, het is dag 10 dat we geen verdienopdracht hebben gekregen. We hebben één keer 1500 euro gekregen en 500 euro individueel. De 1500 euro is in één keer op en die 500 euro is nu nog over. Het eten is super slecht op dit moment en we weten nog niet wanneer we gaan eten met zijn allen. Je ziet dat er heel veel mis gunning is, er worden dingen gestolen. Er is veel frictie wat ontstaat door weinig eten. Er zijn hier zeker 8 mensen waarvan alles op is. We geven, lenen elkaar eten en dat hoort bij alle mensen die hier nog zijn. Ik wil iets voorstellen if you like it or not maar op dit moment moeten we nadenken hoe we de komende dagen met het eten gaan doen.  Laten we de volgende keer kijken als we geld verdienen hoe we daar heel goed mee om kunnen gaan. We hebben nu twee keer gezien dat 0 euro niet werkt. En als we die verdienopdracht krijgen wanneer kunnen we dan boodschappen doen? Het kan zijn dat we minimaal twee dagen zonder eten zitten, sommigen. Hoezo sommigen? Mijn mandje zit vol met eten, ik heb gerekt tot de dag van vandaag omdat ik wist dat dit zou komen. Ik kan niet aanzien dat mensen zonder eten zitten, we  doen dit met zijn allen. Je ziet nu allemaal groepjes ontstaan, ik durf niet eens eten te gaan maken omdat sommige mede kandidaten geen eten hebben. We zitten hier met zijn allen, laten we het met zijn allen doen. Laten we kijken hoe we met zijn allen gaan eten. Ik wil kijken wie er wat heeft, we kunnen zeker nog zeker voor 2 -3 dagen met zijn allen doen als we wat bij elkaar leggen. Ik kijk dan naar de manager voor diegene die iets beschikbaar hebben gesteld zodat er een kleine vergoeding voor terugkomt. We moeten naar ons zelf kijken en kijken hoe we kunnen overleven. Dat we met zijn allen kunnen eten. En daarna goed nadenken hoe we met het geld omgaan. Denk erover na en kom bij mij als je mee wilt helpen.

Berend vindt het wel een goed idee met die tegoeden maar volgens hem staan er al tegoeden uit. Ik weet niet hoe negatief we nu al staan? Madeleine laat weten dat er nog 35 euro terugkomt, er staat nu nog 17 euro in de plus. Maar er zijn nog mensen met tegoeden en dat is dat geld. Dus we staan eigenlijk op nul. Babette vindt het een goed initiatief dat Isaac dit in de groep brengt. We vergeten soms dat we met zijn allen zijn en niet alleen zijn. Wanda is het er wel mee eens maar er wordt volgens haar al gegeven. Jasper vindt het grote onzin, ook Jeffrey is er klaar mee. Kim vindt dat sommige mensen beter in moeten kopen, niet iedereen hoeft daar de dupe van te zijn. Wendy vraagt hoeveel mensen er zonder eten zitten, er steken zeven mensen hun handen op. Janet is tegen delen maar als ze met zijn allen wat afstaan dan moet het volgens haar wel lukken 2-3 dagen te kunnen eten. Berend vindt het een lastige discussie, over alle kanten is wat te zeggen. Gert-Jan oppert het idee om mensen die geen eten meer hebben uit te nodigen. Dan hoef je ook niets af te staan. Nadir vindt elkaar helpen in een noodsituatie wel belangrijk. Babette benadrukt dat het niet verplicht is, je hoeft het niet te doen. De dief wil ze ook nog in het zonnetje zetten. Er zijn dingen gestolen en nu kunnen mensen niet meer delen omdat er wat weg is. Isaac wilde het erin gooien omdat hij het al een aantal dagen merkte. En wat ze nu gaan doen kan de manager misschien oppakken. Jeffrey vindt dat het hele zakgeld verhaal k*t is geweest. Het zakgeld is individueel, ik ga niets doneren aan de groep. Zeker niet na de eliminatie, ik ben niets verplicht. Er zijn er 18 die wat krijgen en 14 niet. Isaac sluit af dat er over nagedacht moet worden en wat ze nou gaan doen… Wordt vervolgd?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 3.3]

Laat een reactie achter