Home » Berend zit er helemaal doorheen en is emotioneel doordat hij ziek is

Berend zit er helemaal doorheen en is emotioneel doordat hij ziek is

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De laatste tijd gaat het niet zo goed met Berend, hij kwakkelt wat met zijn gezondheid. De cocktail middag heeft hij grotendeels voorbij laten gaan. Hij lag buiten terwijl de rest plezier aan het maken was. Uiteindelijk is hij weer binnen gaan liggen waarna hij bezoek kreeg van Jeffrey op verzoek van Janet want Berend zou naar huis willen en is emotioneel…

Jeffrey zegt tegen Berend dat uiteindelijk alles goed komt. Neem dat van mij aan. En dan kun je denken dit jonge jongetje, maar ik heb er ook wel slechter bij gelegen, ik zag het ook wel eens niet zitten in wat voor opzichten dan ook. Het zit allemaal in het koppie. Berend laat weten dat het in zijn koppie het wel goed zit en Jeffrey denkt dat ook. Maar het koppie slaat uit op fysiek voegt hij eraan toe. Dat zou kunnen antwoordt Berend. Als je fysiek je poot breekt en je ligt dan ga je nadenken gaat Jeffrey verder. Dan ga je malen en als jou fysieke gesteldheid achteruit gaat ga je ook in je koppie nadenken. Dan weet je in ieder geval waar het aan ligt reageert Berend. Ja zegt Jeffrey, misschien ga je dan ook dingen verwerken. Ik ben een doorsnee hardwerkende jongen gaat Jeffrey verder, ik weet niet waar jij mee zit… Misschien heb ik ook wat dingen overdreven, dat ga ik hier ook niet zeggen. Maar er is hier een bepaald verwerkingsproces, gaan we die nu halverwege stoppen en weer door waardoor het later twee keer zo hard terug komt? Of pakken we nu door? Geef het een kans! Berend antwoordt dat hij niet het idee heeft een psychologisch probleem te hebben en Jeffrey denkt dat het alles bij elkaar is. Het is iets wat in mijn lichaam wat niet meewerkt gaat Berend verder. Daar kan ik niet zoveel mee. Nee zegt Jeffrey maar omdat je zo stil ligt ga je ook malen. Het kan zeker meespelen merkt Berend op en Jeffrey benadrukt dat niemand hem iets kwalijk neemt. Het is niet omdat ik zogenaamd manager ben benadrukt hij. Ik had hier nu ook gezeten als ik het niet was geworden. Kom op man! Berend ziet ook wel dat er veel naar hem omgekeken wordt. Zeker zegt Jeffrey, voel die energie. Voel je welkom in de groep. Dat is het probleem ook helemaal niet antwoordt Berend. Pak je rust adviseert Jeffrey, waarom ben je nu verdrietig? Baal je van jezelf? Nee helemaal niet zegt Berend terwijl hij door zijn ogen wrijft. Ik kan hier niets aan doen. Het is niet zo zeer verdrietig, het is gewoon onmacht. Wat is dan die onmacht vraagt Jeffrey door. Het is gewoon de onmacht gaat Berend met een trillende lip verder. Volgens Jeffrey kan hij straks ook leuke dingen mee doen zie dat als een mooi vooruitzicht. Berend zegt dat hij dat ook wel ziet maar ik weet gewoon niet waar mijn probleem ligt. Als dat nu al zo’n drie weken speelt. Jeffrey benadrukt dat ze het probleem met zijn allen op gaan lossen, kom op maat, over twee weken doe je aan alles me. Geef het de tijd. Zoë die er ook bij is komen zitten zegt dat het echt wel goed komt, niemand is boos op je. Berend voelt ook niet dat de groep tegen hem zou zijn maar ik ben ziek door iets wat ik niet weet. We zijn er met zijn allen mee bezig zegt Jeffrey en daar komt uiteindelijk iets uit. We kunnen er alles aan doen en misschien is het wel rust. Als je hier je rust vindt misschien komt er dan alles uit. We gaan er geen tijd aan koppelen misschien is het wel 1.5 maand. Doorbreek die barriere, misschien is het over een paar dagen beter, kom op Berend. Berend laat weten dat hij er gewoon van baalt en volgens Jeffrey doet iedereen dat. Iedereen denkt met je mee verzekerd hij. Alles doet gewoon zeer gaat Berend verder en je kunt er niks aan doen. Geef het de tijd, het kan morgen beter zijn zegt Jeffrey. Het kan morgen beter zijn en vanaf die stijgende lijn gaan we het weer oppakken. En dat je vandaag of nu niet mee kan doen, niemand neemt het je kwalijk. Neem het jezelf ook niet kwalijk. Berend antwoordt dat het buiten gewoon sneller gefikst wordt maar volgens Jeffrey wordt het nu ook direct gedaan. Het gaat alleen via mij, maar iedereen kijkt mee. Je moet je even erbij neerleggen dat je minder direct contact hebt. Maar nu kijken er nu ook mensen mee. Je zit er nog steeds he benadrukt Zoë en Berend benadrukt dat hij ook niet graag naar huis wil. Het is gewoon een uitzichtloze situatie. Jeffrey kan dat begrijpen maar dat is niet zo. Trek me mijn bed uit als je een slecht moment hebt zegt Jeffrey nog. Ga lekker slapen zegt hij nog.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4]

Laat een reactie achter