Home » De deelnemers krijgen een opdracht met de Nachtwacht en verdienen veel geld

De deelnemers krijgen een opdracht met de Nachtwacht en verdienen veel geld

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Na het vertrek van Nadir uit een jaar van je leven moeten de deelnemers voor het podium komen staan. Het is namelijk tijd voor een eliminatie of opdracht. Zou er dan eindelijk duidelijkheid komen over de nachtwacht die in de loods staat?

De stem neemt het woord als alle deelnemers klaar staan. Beste deelnemers, jullie kijken al ruim één dag naar een van de beroemdste schilderijen ter wereld, de nachtwacht. Geschilderd door Rembrandt van Rijn in 1642. De geschatte waarde van dit schilderij ligt rond de 500 miljoen euro. Maar Rembrandt zelf heeft waarschijnlijk zelf ooit maar 1600 gulden voor die werk gekregen. Daarom kunnen jullie met deze opdracht maximaal 1600 euro voor de huishoudpot verdienen! De originele nachtwacht is inmiddels uit de loods weggehaald en vervangen door een exemplaar met tien verschillen ten opzichte van het echte doek. Jullie krijgen 1 uur de tijd om met zijn allen te bepalen wat de 10 verschillen zijn. De manager geeft de definitieve antwoorden met rode verf aan op het doek en moet benoemen wat de verschillen zijn. Jullie verdienen 160 euro per goed gegeven antwoord. Jullie tijd gaat in zodra de zoemer gaat, heel veel succes!

Jeffrey neemt vervolgens het woord. Laten we niet verslonzen met zogenaamde tijdsdruk, het is prima om verschillen op te zoeken. De afgelopen tijd hebben het schilderij flink onderzocht, die komen bij mij staan. De rest kan zich er beter niet mee bemoeien, dan veroorzaken we verwarring. Mirthe en Martin gaan naar voren. Zij gaan als eerste kijken naar de verschillen. De rest kijkt mee als extra ogen. De deelnemers gaan richting het doek en sommen op wat de verschillen zijn. Als de tijd zo goed als voorbij is verzamelen de deelnemers zich voor het doek. Mirthe krijgt de eer om alle verschillen aan te cirkelen. Als laatst heeft Rupert nog wel een aanvulling, een cirkel moet weggehaald worden en ergens anders gezet worden omdat er volgens hem parels ontbreken. In overleg maakt de groep het besluit om het aan te passen. Daarna gaat de scheidsrechter met Mirthe alle cirkels af en moet ze vertellen wat er ontbreekt of fout is. Per antwoord krijgen ze te horen of het goed is. De deelnemers hebben alle verschillen goed aangegeven en hebben dus tien antwoorden goed! Er klinkt luid gejuich door de loods. Maar dat is nog niet alles, de stem heeft namelijk nog een mededeling. Beste deelnemers, ik heb nog een bonus vraag waarmee jullie nog 160 euro extra kunnen verdienen voor de huishoudpot. In welk jaar schilderde Rembrandt van Rijn de nachtwacht? De groep reageert enthousiast want ook dat antwoord weten ze wel. Mirthe krijgt de eer om het juiste antwoord op het doek te schilderen. Ze schildert 1642 op het doek. De stem laat weten dat dit antwoord goed is! De deelnemers hebben in totaal 1760 euro verdiend! De sfeer kan niet meer stuk in de loods, de deelnemers zijn erg blij met het behaalde resultaat. De huishoudpot is flink aangevuld!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4]

Laat een reactie achter