Home » Alarm! De deelnemers doen een opdracht met een teleurstellend resultaat

Alarm! De deelnemers doen een opdracht met een teleurstellend resultaat

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers hadden verwacht dat het alarm af zou gaan vandaag, en dat vermoeden blijkt te kloppen. Het duurde even maar het alarm is afgegaan en iedereen moet naar zijn of haar slaapkamer. Dan is het wachten totdat ze de loods weer in mogen.

De stem verteld dit keer niet wat de bedoeling is, er ligt een brief klaar  voor de manager. Ook staan er verschillende grote tonnen in de loods. Het is rumoerig in de loods tot groot ongenoegen van Jeffrey. Ik snap niet hoe jullie met een verdienopdracht om gaan maar zoek het uit. Ik lees het één keer voor en de rest moeten jullie maar doorvertellen. “Beste deelnemers, vandaag gaan jullie weer een opdracht spelen voor prijzen. Jullie mogen allemaal één keer de bal in een ton proberen te gooien. De bal moet voordat deze in de ton terecht komt één keer op de grond stuiteren. Voor jullie staan tien tonnen met de volgende waarden: 10,25 en 50. Gooi je mis dan scoor je geen punten. Jullie krijgen nu één uur om te oefenen. Zodra iedereen op een stip staat krijgen jullie te horen voor welke prijzen jullie vandaag spelen. Als het uur om is zal de opdracht starten, zodra de zoemer is te horen. Heel veel succes.”

Jeffrey neemt het woord en stelt voor het volgende te doen, iedereen krijgt een kwartier per kamer. Dan houden we aan het einde een kwartier over om de opdracht uit te voeren zoals we hem ook gaan uitvoeren. De groep gaat vervolgens van start. Martin is niet blij met zijn resultaat en leeft zich uit op de deur van kwaadheid. Uiteindelijk is het uur voorbij, de scheidsrechters komen binnen en iedereen moet klaar gaan staan. De stem neemt het woord, de prijzen waar jullie dit keer voor spelen zijn: een vitamine pakket, een high tea pakket en een sushi pakket. De groep reageert enthousiast vooral op de sushi. Daarna gaat de zoemer en begint de opdracht. De deelnemers doen hun uiterste best om zoveel mogelijk punten bij elkaar te gooien. Helaas hebben ze alleen maar genoeg punten voor een vitamine pakket. De teleurstelling in de groep is zichtbaar…

Na deze opdracht is de groep toch bij elkaar, er moet wat besproken worden. Een echte vergadering komt er immers niet. Kim neemt het woord, aanstaande vrijdag hebben we het spel kan je het of kan je het niet. We gaan nu de teams alvast indelen. Dat doen we door een lootje te trekken, er kan niet worden gewisseld of geruild. Kledingvoorschriften, kom een beetje netjes want we gaan er een hele spelshow van maken. Voor de dames doe niet iets te kort aan. Daarna volgt de loting. Bern krijgt ook nog het woord over sinterklaas. Er komt knutselspul aan zegt hij, we weten alleen nog niet wanneer. En je had 2,50 euro om te besteden aan een cadeau. Maak daarvoor een plan A, plan B en plan C. Dat was Jeffrey zijn wens, morgen kan alles besteld worden. Erik laat daarna weten dat na de lunch tijd is voor frisbee kegelen. Hij hoopt dat iedereen mee doet.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4.5]

Laat een reactie achter