Home » De groep komt bijeen om te stemmen voor een kerstboom en 50.000 euro van de prijzenpot

De groep komt bijeen om te stemmen voor een kerstboom en 50.000 euro van de prijzenpot

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond, na het avondeten kwamen de deelnemers bij elkaar voor wat stellingen. Tijdens de eerste vergadering van Isaac was er het plan om wat stellingen voor te leggen aan de groep.

Isaac neemt als eerste het woord. We hebben een vergadering gehad toen kwamen er twee stellingen naar voren voor de kerst om eventueel de prijzenpot hiervoor aan te breken. Marciano had ook een stelling voor de groep. Dus we gaan twee stellingen doen. Ik begin met Janet, wat wilde jij opperen. Janet antwoordt een grote kerstboom met spullen. De boom kost 160 euro en dan moeten er nog ballen bij. Ik denk dat je 500 euro kwijt bent. Isaac wil die stelling als eerste doen, een grote kerstboom van 3.60 M met kerstballen, compleet met piek, om en nabij 500 euro van de prijzenpot. Groen is ja, rood is nee. De deelnemers gaan op de matten staan en Isaac telt de stemmen. Er stemmen 9 deelnemers tegen en 19 deelnemers voor. De groep staat open voor de kerstboom, ik ga mailen en vanuit daar pakken we het op. Hebben we een huishoudpot van 5000 euro pakken we het daar uit.

Marciano krijgt het woord. De volgende stemming gaat over een pot die we gezamenlijk gaan maken. Dan neem ik even 50.000 als voorbeeld. Komen we uit op 6000 per maand over acht maanden. Niemand voelt zich dan de pineut, er is een winnaar. Als er een gele kaart volgt houden we nog maar 40.000 over. Elke maand hebben we een ander entertainmentboek. We gaan dan samen een leuke tijd te gemoed. We kunnen wel gaan zitten tot er iemand wint maar we kunnen ook leuke dingen doen. We gaan uiteindelijk kijken wat het bedrag precies wordt. Ik gun het jullie allemaal het geld maar het gaat om een paar leuke dingen doen. Er ontstaat dan een discussie over geld uit de prijzenpot. De meningen over de stelling lopen uiteen. Marciano wil weten of iemand een pot zou willen maken uit de prijzenpot, 900.000 voor de winnaar. Sommige deelnemers gaan staan maar er blijft rumoer. Weet je wat ik ga doen zegt Isaac, dit is de stelling die we eerder hebben gedaan. Het voelt nu als snel, Marciano oppert het. Het hoeft niet zo snel te gaan. Er twijfelen veel mensen, ik stel voor om dit te laten bezinken en maandag beginnen met dezelfde stelling zodat iedereen er over na kan denken en bespreken met elkaar. Maandag gaan we dan officieel stemmen voor rood of groen. Dit doen we maandag na de lunch dan gaan we er officieel een klap op geven.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter