Home » Jasper geeft een droompresentatie aan de groep

Jasper geeft een droompresentatie aan de groep

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond was het weer tijd voor een droompresentatie, elke deelnemer moet dit doen en dit keer was Jasper aan de beurt. Hij vertelt iets over zichzelf en zijn doelen voor en na een jaar van je leven.

Mijn droompresentatie gaat een beetje  anders zijn dan anders begint Jasper. Ik zit hier met een doel dat het is het promoten van mijn sport en mijn einddroom. Dus ik heb ook wat materiaal opgevraagd om dat net iets makkelijker over te kunnen brengen. Ik heb foto’s gekregen die ik tijdens mijn verhaal rond zal geven. Ik ging als kleine jongen met mijn vader naar de TT in Assen. En ik vond het kijken mooi maar ik wilde meer dan dat. Ik wilde zelf motorracen. Mijn moeder zei toen dan moet je daarvoor gaan. Toen heb ik een mini bike gekocht op 13 jarige leeftijd. Het ging mij best goed af, in mijn tweede jaar werd ik Nederlands kampioen. En toen wist ik het zeker, ik blijf dit pad volgen. Ik ben twee keer Nederlands kampioen geworden en toen overgestapt naar de grotere motoren. Ik wilde uiteindelijk mee doen aan de TT. In  2006 ben ik opgepakt door mijn manager en ben ik de internationale carrière gaan volgen. Mijn eerste TT heb ik in 2007 gereden. Ik zat toen ook in mijn examen maar ik vond racen belangrijker. Ik heb mijn havo toen niet gehaald en ik had een k*t TT. Het was moeilijk om school en sport te combineren. Uiteindelijk is het mij gelukt havo te halen en ging ik een opleiding doen. Maar dat was het ook niet en ben ik me gaan richten op het sport. Ik ben het hele wk circus ingegaan. In 2009 was ik wel de eerste Nederlander in 15 jaar die wk punten wist te behalen. Dat was al een hele prestatie op zich. In de kwalificatie kwalificeerde ik mij op de eerste rij. Het begon daarna te regenen en het werd weer droog dus er werd weer verder gekwalificeerd. Maar in de laatste bocht crashte ik. Ik stond toen op de laatste plek. Uiteindelijk wist ik op de zesde plek te eindigen. In 2013 had ik ook een crash gehad. Ik was knock-out. Ik werd wakker in een helikopter. Ik had een hersenschudding en dat hele jaar heb ik gesukkeld met concentratieproblemen omdat ik teveel gefocust was op terug te komen. Uiteindelijk heeft het mij veel gebracht.

Daarna koste het veel geld en kwam er een einde aan. Ik moest stoppen in de motor GP. Ik was wel actief als manager maar ik kwam in het zwarte gat. Ik had toen het plan om een sport cafe te beginnen. Maar ik dacht is dit wat ik wil? Ik wil de motorsport doen. Ik wilde ijsspeedway gaan doen. Ik ben naar Zweden gegaan om te trainen. Het was toch wel wat anders. Na één jaar had ik mijn oud sponsoren uitgenodigd om te kijken naar mijn race en zeiden ze we doen weer mee. In mijn eerste seizoen was ik ook weer de beste Nederlander. Maar toen werd ik uit het niks op gebeld om in de “zomer sport” terug te keren. Terug naar het asfalt in de motor E. Leek me een mooie uitdaging. Dat viel erg tegen. Ik had een moeilijk seizoen maar mijn teammaat is uiteindelijk wel kampioen geworden. Dan naar mijn doel van deelname, ik wil wereldkampioen worden en ik heb extra kosten gemaakt. Ik heb weinig inkomsten gehad van sponsoren door corona. Ik dacht ik doe mee aan het programma. Mijn doel is dus ook om te werken aan mijn einddoel, wereldkampioen te worden. Wat ga ik doen met het geld, hetzelfde. Alles om wereldkampioen te worden. Ik hoop een springplank te creëren. Daarna beantwoordt Jasper vragen van zijn mededeelnemers en krijgen enkele deelnemers de kans op een geïmproviseerd motorfiets plaats te nemen om te ervaren hoe plat je op de weg ligt. En daarmee zit zijn droompresentatie erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4.5]

Laat een reactie achter