Home » Erik heeft ook een financieel plan wat hij gaat pitchen

Erik heeft ook een financieel plan wat hij gaat pitchen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Eunice heeft een financieel plan bedacht voor de prijzenpot, ze wil 9 ton veiligstellen. Erik heeft dit idee ook aangehoord en hij heeft hierop een ander plan bedacht. Deze gaat hij vanavond ook pitchen. Deze morgen gaat hij verschillende deelnemers af om erover te vertellen.

Ik heb een stelling zegt Erik tegen Gert-Jan, een bonus stelling. Alle deelnemers krijgen 500 euro vrij te besteden voor activiteiten, persoonlijke doelen, spellen, kleding, persoonlijke verzorging, boeken, rookwaren en dergelijke. Niet voor eten en drinken. Hiermee dekken we al dit type uitgaven tot en met april af. En voor dergelijke stellingen gaat iedereen tot en met april op rood staan. Bij een gele kaart of vertrek blijft het restant van die persoon in de prijzenpot. In april doen we een nieuwe stelling voor de resterende maanden. Algemene middelen zoals brandhout en huishoudelijke spullen kunnen nog wel in stellingen worden gebracht. Bonusgeld wat je na april nog over hebt kun je tot het eind blijven besteden. Gert-Jan vraagt zich waarom dit is, tegen de prijzenpot of gele kaarten. Beiden antwoordt Erik en Gert-Jan vindt dat de prijzenpot niet hard gaat. Maar Erik denkt daar anders over. Isaac merkt op dat het bijna hetzelfde is maar je zet het vast. En als je een gele kaart pakt heb je tot en met april geen recht. Gert-Jan merkt op dat je ook sigaretten kunt kopen en dan een gele kaart krijgt. Dan krijg je geen straf antwoordt Erik. We zien allemaal wie het zijn. Gert-Jan benadrukt dat ze tot half maart geen sigaretten zou kopen, dus eigenlijk beloon je de rokers. Erik merkt op dat hij wel erg op de beloning zit, die regel staat nog steeds. Dan kun je het pas vanaf half maart pas doen. Ik denk dat dit een kap zet op gekke voorstellen.

Gert-Jan snapt het idee. Ik heb zelf ook iets bedacht om gele kaarten tegen te gaan maar ik heb geen zin om dat te verdedigen. Mijn idee was dat de winnaar iedereen 1000 euro betaald. En als iemand een gele kaart pakt krijgt die persoon geen 1000 euro en bij iedereen gaat 250 euro eraf. Dan pak je diegene maar ook de groep. Erik vindt het geen raar idee. Klopt antwoordt Gert-Jan maar dan moet je vastleggen en dat gaat niet. Dan moet je elkaar vertrouwen. Vanavond gaat er dus flink gediscussieerd worden over geld. Wordt vervolgd!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4.5]

Laat een reactie achter