Home » Alarm in de loods: de deelnemers krijgen 24 uur om zich voor te bereiden voor een opdracht

Alarm in de loods: de deelnemers krijgen 24 uur om zich voor te bereiden voor een opdracht

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat laat in de middag af in een jaar van je leven. De deelnemers moeten naar de slaapkamers en daar afwachten op wat er gaat gebeuren. Als ze in de loods mogen neemt de stem het woord.

Beste deelnemers begint de stem, voor de volgende verdienopdracht krijgen jullie 24 uur de tijd om met elkaar te oefenen. Jullie gaan morgen namelijk hints spelen. En voor diegene die dit niet kennen leg ik de spelregels even uit. Hints is een spel waarbij een deelnemer aan zijn team duidelijk moet maken welk woord of woordencombinatie hij of zij uitbeeld. Zonder erbij te praten of geluid te maken. Er zijn algemene gebaren om een begrip uit te beelden. Zo begint de uitbeelder met het aangeven van de categorie. Is dit een boek dan open je je handen in boek vorm, is dit een film dan zwengel je een filmcamera aan, is het een televisieprogramma dan beeld je een rechthoek uit, is het een lied dan doe je alsof je zingt en is het een spreekwoord of gezegde dan maak je de handbeweging van praten. Vervolgens geeft de uitbeelder het aantal woorden aan door vingers in de lucht te steken. Als de opdracht uit meer woorden bestaat geef je aan met welk woord je begint door het overeenkomend aantal vingers in de lucht te steken. Vervolgens geeft de uitbeelder het aantal lettergrepen van het woord aan. Dat doe je door het overeenkomend aantal vingers in de binnenzijde van een gestrekte arm te leggen. Standaard gebaren die bij hints gebruikt worden zijn: trekken aan de oorlel dit betekent klinkt als en wijzen naar de persoon die het goede woord heeft geraden. Heel veel succes en plezier de komende 24 uur. De daadwerkelijke opdracht horen jullie morgen!

De groep klapt en Rupert zegt dat iedereen netjes is opgesteld. Ik weet niet of we zelf teams mogen samenstellen maar we zien wel wat er gebeurd. Rupert gaat even in overleg en spreekt de groep toe. Het lijkt me leuk om vanavond even te oefenen. We maken twee teams, team a, b, c en d. Ieder team moet per categorie 5 hints bedenken die vervolgens uitgebeeld moeten worden. Dan zien we wie wel en niet goed erin is. Gaat het de deelnemers morgen lukken veel geld te verdienen?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4]

1 Reactie

Aggie2 2 maart 2023 - 23:14

Hints, dat was ook een televisieprogramma dat tussen 1983 en 2010 werd uitgezonden. Daarnaast heb ik dit spel vaak gespeeld op feesten.

Beantwoord

Laat een reactie achter