Home » Een vergadering over het persoonlijke budget en de groep stemt, iedereen krijgt 800 euro

Een vergadering over het persoonlijke budget en de groep stemt, iedereen krijgt 800 euro

De zaterdag in een jaar van je leven verloopt vrij rustig. Deze ochtend start een deel van de deelnemers met sporten. Verder wordt er veel genoten van het mooie weer. Er wordt veel gesproken over de stelling die door Rupert geopperd is. Een persoonlijk budget van 800 euro per persoon. De meningen zijn nog altijd zeer verdeeld.

Janet besluit in de middag de groep bij elkaar te roepen. Het gaat om de stelling van 800 euro begint ze. Iedereen heeft daar zijn mening over. Een een wil het voor evenementen andere persoonlijke doelen. Ik stond op rood omdat ik niks nodig heb. Misschien is het een idee om te zeggen dat als de 800 euro doorgaat we 300 gebruiken voor alleen evenementen. En niet aan persoonlijke dingen. Rupert merkt op dat Eunice ook een goed idee had. Diegene die op rood stemmen geen geld krijgen. Isaac merkt op dat hij op groen stond omdat hij ook een evenement gepland heeft. Dit kost maximaal 70 euro, ik haal het dan niet uit de prijzenpot, dan doe ik het uit mijn eigen geld. Ik verwacht als je 800 euro hebt dat het niet op hoeft en we dan vooruit kunnen komen. Dat heb ik ook antwoordt Rupert. Ik wil ook dingen zelf bekostigen. Het blijft een punt, sommigen vinden het veel sommigen niet. Wendy laat weten dat ze op rood stond omdat het niet duidelijk was. Marciano wil inhaken op wat Janet zegt, 300 euro verplicht aan evenementen. Als we met 16 mensen zijn denk ik dat we niet zover komen. Je vindt eigenlijk 500 euro voldoende. Janet zegt dat ze 2 dingen kunnen doen, 500 euro en bij elk evenement een stelling. Of 300 per persoon voor evenementen. 500 euro vind ik schappelijk maar ik blijf op rood staan. Wendy vind 500 ook prima en de rest voor evenementen. Isaac denkt dat ze dat los moeten koppelen, het is nergens voor nodig. We gaan dan terug voor persoonlijk budget en voor evenementen een stelling. Ik kies voor mijzelf, ik betaal dan mijn eigen evenement dan hoef je geen stelling meer te gooien. Rupert denkt dat het een beter voorstel zou zijn dat de mensen die op rood staan het geld niet gebruiken. Babette denkt dat er niet heel veel evenementen meer komen. Allemaal 300 euro apart leggen dan kun je het beter loskoppelen. Jeffrey vraagt of de stelling is zoals hij is of het 500 wordt. Hij staat zoals hij is laat Rupert weten. Bern vraagt zich af of als deze stelling doorgaat het klaar is. De groep laat weten dat er altijd recht is om een nieuwe stelling op te gooien. Zoë denkt dat ze gewoon moeten stemmen, je komt er toch niet uit. Hoe lang wil je dan nog zitten?

De groep besluit dan ook gelijk de koe bij de hoorns te pakken en te stemmen. Iedereen gaat de loods in en Rupert neemt het woord. Hij legt nogmaals de stelling uit. Groen is ja en rood is nee, 800 euro vrij te besteden budget. De groep gaat staan er staan 10 mensen op groen en 6 mensen op rood waaronder Zoë. Iedereen krijgt dus 800 euro vrij te besteden en er gaat een flink pak geld van de prijzenpot af.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 8 Average: 4.8]

Laat een reactie achter