Home » De deelnemers moeten met een gebarentaal opdracht geld verdienen

De deelnemers moeten met een gebarentaal opdracht geld verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De dag is rustig begonnen in een jaar  van je leven. Er wordt voornamelijk veel gesport door een aantal deelnemers. Ook worden er spelletjes gespeeld en wat gekletst. Het lijkt wederom een rustige dag te worden maar dan gaat het alarm af. Iedereen moet naar de slaapkamers en daar afwachten op wat er komen gaat. Wordt het een eliminatie of verdienopdracht?

Zodra iedereen in de loods staat neemt de stem het woord. Beste deelnemers, jullie hebben al een tijdje kunnen oefenen met gebarentaal. En vandaag  gaat blijken of jullie elkaar ook echt kunnen begrijpen zonder één woord te zeggen. Jullie gaan zo dadelijk om de beurt, in duo’s zoveel mogelijk vragen uitbeelden door gebruik te maken van het alfabet in gebarentaal. De andere deelnemer moet hardop zeggen wat er wordt uitgebeeld en het juiste antwoord geven op de vraag. Nummer 1 speelt met nummer 2, nummer 2 met nummer 3 enzovoort. De laatste deelnemer speelt weer met nummer 1. Op het spelscherm verschijnt de vraag die uitgebeeld moet worden. De uitbeelder mag absoluut niet praten. Elke deelnemer krijgt zo dadelijk 2 minuten de tijd om uit te beelden. Jullie kunnen met deze opdracht zowel geld verdienen door de uitgebeelde vraag juist hardop uit te spreken als door het juiste antwoord op de vraag te geven. Elke juist uitgesproken vraag levert 15 euro op voor de huishoudpot. Elk goed antwoord levert 15 euro op voor de huishoudpot. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

De scheidsrechter legt het daarna nog eens uit en dan gaan de deelnemers in een rij klaar staan. Mirthe en Rupert beginnen als eerste. Rupert beeld de zin op het scherm uit in gebarentaal en Mirthe moet de zin hardop zeggen. Vervolgens moet ze hier antwoord op geven. Er moeten verschillende vragen worden uitgebeeld in gebarentaal zoals: “Wie is de oom van kwik, kwek en kwak?” “Hoeveel ogen heeft een spin minimaal?” et cetera. Uiteindelijk weten de deelnemers 300 euro te verdienen…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 8 Average: 4.6]

Laat een reactie achter