Home » Bern, Janet en Imadiddin houden hun speech voor de managersverkiezing

Bern, Janet en Imadiddin houden hun speech voor de managersverkiezing

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Nadat de 24 uur verdienopdracht er definitief op zit krijgt Moraima een bericht van de manager. Ze loopt richting de sluis en haalt daar een koker met hierin verkiezingsposters voor de managersverkiezing. Ze roept iedereen bij elkaar en neemt het woord.

Beste bewoners begint Moraima, zoals jullie zien mijn management is bijna voorbij. Ik ben toch niet zo blij want ik wil liever daar boven blijven. Het is hartstikke leuk. Maar het is nog niet afgelopen hoor. Er zijn drie kandidaten die zich aangemeld hebben voor juli. En dat zijn Janet, Bern en Imaddidin. Ik wil graag weten waarom een van jullie de manager wil worden. Doe je best. We beginnen met Janet. Janet gaat voor de groep staan. Mijn slogan is de aanhouder wint dus ik ga gewoon nog een keer. Wat Isaac ook altijd zegt opgeven is geen optie. Ik ga er gewoon weer voor. Aan jullie de keuze wat jullie willen. Jullie kennen mij wel een beetje. Ik denk dat ik er wel goed capabel voor ben. Alles heeft te maken met money, money, money…Moraima overhandigt vervolgens haar verkiezingsposter en de groep klapt.

Daarna mag Bern naar voren komen voor zijn zegje. Na 10 maanden ga ik het dan ook een keer proberen manager te worden begint Bern. Allereerst waarom ik denk een redelijk bekwame manager zou zijn. Ik kan overzicht houden, ben gestructureerd en geordend. Overzicht bewaren is wel handig als je een manager bent. Ik kan ook wel een punt maken of een boodschap overbrengen. Ik sta voor de groep en dat gaat mij ook wel makkelijk af. Die bekwaamheden zouden mij misschien wel een geschikte manager kunnen maken. Er zijn 2 speerpunten waar ik voor wil gaan. Ik wil het terugbrengen naar ouderwetse loods meetings. Het hoeft niet elke week. Gewoon 2 of 3 keer. En het tweede punt is dat ik wil gaan kijken of we het ontbijt kunnen personaliseren. Of dat gaat lukken moeten we nog even zien, we moeten kijken wat mogelijk is. Dat betekent dat het kook team zich niet meer hoeft te ontfermen over het ontbijt. Iedereen kan zelf kiezen, het kook team doet de lunch en het avondeten. Ik ben een beetje een manager als Isaac of Moraima. Ik wil delen met de groep waar het geld is besteed. Dat vond ik zelf ook prettig. Misschien ook wel als Rupert voor evenementen. Een beetje als Marciano, hij kan resoluut voor de groep staan en knopen doorhakken als het nodig was. En een beetje als Zoë en Wendy die toch een hart hebben voor de groep. Ze waren altijd benaderbaar. Ik hoop een manager te zijn die vooral zichzelf is gebleven. Of te wel gewoon Bern terwijl hij zijn poster laat zien.

Daarna mag Imadiddin naar voren komen. Vorig jaar november heb ik mij voor het eerst verkiesbaar gesteld. Toen zag ik dat er toch wel dingen beter kunnen gaan. Maar dankzij de vorige inzet van de managers en de groep gaat het wel redelijk goed. Nu gaan we richting het einde en er zijn niet veel dingen te verbeteren. Er is altijd ruimte voor verbetering en daarmee gaan we experimenteren. Over 2 maanden is het voorbij. Straks is het voorbij en dan wil ik terugkijken op deze periode. Ik heb alles meegemaakt maar ook de momenten die we samen hebben meegemaakt. Ik wil ook de ervaring hebben om manager te zijn. Dat zou voor mijn persoonlijke ontwikkeling ook helpen. Ik kijk vooruit om een mooie aanloop te hebben naar de finale. Moraima overhandigt ook zijn poster. De groep klapt. Moraima bedankt iedereen, ze hebben het goed gedaan. Maar jullie moeten nog één week met mij verder voegt ze er lachend aan toe. De groep gaat uit elkaar en de aspirant managers hangen de nieuwe verkiezingsposters op in de loods…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 9 Average: 4.6]

Laat een reactie achter