Home » Een wekelijkse vergadering over zakgeld afschaffen, saamhorigheid en corvee taken

Een wekelijkse vergadering over zakgeld afschaffen, saamhorigheid en corvee taken

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond werd nog veel nagesproken over het vertrek van Jerrold. Inmiddels is een nieuwe dag in een jaar van je leven aangebroken en is het tijd voor de wekelijkse vergadering. Madeleine roept de groep bij elkaar om wat zaken te bespreken.

Madeleine zegt dat het gisteren een heftige dag was vanwege Jerrold. Ze geeft Jeffrey een compliment voor zijn prestatie. Het zakgeld is een dingetje, het is een zooitje in de keuken. Janet haakt hier op in, ze laat weten dat ze het erg jammer vindt dat de saamhorigheid in de groep weg is. Ik vind het niet leuk meer, ik vind het niet gezellig meer. We zitten nooit meer gezellig bij elkaar, het is een zooitje in de keuken. De corvee krijgt geen kans om schoon te maken want je hebt je doekje nog niet neergelegd of er staan alweer 10 man in de keuken om te koken. We hebben ontzettend last van vliegen omdat er overal eten ligt. De koelkasten zitten vol, we hadden afgesproken dat we 2 dingen in de vriezer zouden leggen. Ik zie halve vuilniszakken in de la liggen. Ik zie 10 zakjes rijst, 30-40 pannenkoeken. De afspraak was gewoon 2 dingen, straks krijgen we de boodschappen weer. Wat gaan we met het eten doen wat allemaal in de vriezer ligt? Ik vind het dus ongezellig en zou het zakgeld willen afschaffen. Het moet gewoon anders. Martin reageert dat het gedaan was om uit te proberen. Ik vind het ook a relaxt. Afschaffen, het is het enigste geluk moment hier, ik ben er geen voorstander van maar verandering moet er wel komen. Janet vindt dat er ook zuiniger met het geld omgegaan had kunnen worden. Kim vindt afschaffen geen goed idee, er is gezegd eigen verzorgingsproducten kopen. Ik vind het relaxt, ik kan zelf bepalen wat ik wil eten. Leila vindt het afschaffen ook niet nodig maar is het er wel mee eens dat de gezelligheid weg is. Misschien kunnen we afspreken samen ’s avonds te eten, minder eten te kopen. En misschien iets minder zakgeld. Volgens Babette is de afwas een bijzaak en is er al niet echt saamhorigheid. Er zijn allemaal groepjes, we hebben allemaal last van geroddel. Ze vraagt zich af wie het gezamenlijk eten mist, verschillende deelnemers steken hun handen op. Jan-Willem benadrukt dat ze 10 dagen goed hadden kunnen eten. Daar hebben we niet voor gekozen maar om zakgeld te krijgen. Dan krijg je dit. De keuze is simpel, of zakgeld of lekker allemaal samen. Als je van 150 per dag uitgaat en we verdienen 750 euro dan is het 5 dagen goed eten en geen zakgeld. Komen we daar boven kunnen we zakgeld uit gaan keren. We kunnen ook zeggen 150 euro voor een gezellige zaterdag, maar dat is dan voor ons samen. Ik denk dat we dat kunnen proberen met zijn allen, samen is beter met dan alleen. Wendy oppert het bedrag van 10 euro zakgeld, Madeleine is het daarmee eens, de middenweg. Na veel discussie laat Madeleine weten dat ze wil stemmen wat ze doen met het zakgeld en de hoogte ervan.

Madeleine begint daarna nog over de keuken, iedereen zijn eigen spullen afwassen en opruimen. Ze vraagt daarna of iedereen het ermee eens is of de corvee niet gedaan moet worden nu het eten van het zakgeld is. Iedereen is het daarmee eens. Berend snapt er niets meer van, het lukt al 7 weken niet. Ik ruim dan ook niks meer op, volgens hem gaat het niet meer werken. Er ontstaat een discussie over afwassen. Uiteindelijk wordt er gestemd, iedereen gaat zijn eigen vaat afwassen zolang alles van het zakgeld gaat. Madeleine vraagt daarna wie er 2 keer weekbespreking zou willen. De meerderheid is tegen. Daarna begint ze over de buiten kussens, deze moeten buiten blijven zodat mensen er ook op kunnen zitten. Nu gaan ze nog wel eens naar binnen. Er is ook behoefte aan een eigen waterfles, ik heb met Kim D daarnaar gekeken. Als ik voor iedereen een waterfles aanschaf van een halve liter kost dat 80 euro. Ze zijn 2.50 per stuk. Ik wil dat jullie erover nadenken, er is nu toch geen geld. Er is ook weinig servies gaat Madeleine verder, dus daar moeten we echt op gaan letten. Daarna is het tijd voor de rondvraag. Erik bedankt iedereen die mee heeft geholpen met daten. Het was hartstikke leuk. Bern zegt daarna dat er vanmiddag een champions league  is van zevenen. Ik heb besloten om het brei en naald pakket te delen, ik kan het zelf niet. Ik ben nog op zoek naar een warme sjaal of muts. Kom naar me toe als je ideeën hebt, ik heb er 0 verstand van. En als laatste wil ik met helloween iets doen. Mocht je iets leuks hebben kom dan ook naar mij toe. Dan maken we er iets leuks van. Martin bedankt iedereen die aan de overkapping heeft gemaakt, het is mooi geworden. Berend bedankt de dealers voor het pokertoernooi. En ook Zoë met haar mooie cocktailtjes. Leuk dat iedereen enthousiast was, de volgende toernooi komt na het boksgala. Janet vertelt dat ze hout achter heeft gehouden, we willen kijken of we een kerstboom van hout kunnen maken. Zonder hulp van de mannen, we willen het zelf doen. Kim D begint over de kamer battle, zondag staat deze op het programma. Rupert vertelt daarna nog dat hij iets wil proberen. Per tafel liggen er verschillende broden en dit kun je zelf klaarmaken. De groep klapt en daarmee zit de vergadering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

1 Reactie

Nick 18 oktober 2022 - 11:50

Wat een slappe hap weer, Wanda met d’r grote mond gisteravond zou er wel eens voor zorgen dat de waarheid boven tafel zou komen in de vergadering. Het enigste wat ze kan is jammeren en tetteren over hoe goed ze zelf wel niet is en hoe slecht anderen (voor haar) zijn. Wat een egoistisch, kortzichtig en irritant mens is dat zeg. Alleen die toon al, om gek van te worden, snap dat haar man het thuis niet langer als een paar weken met haar uithoud.

Beantwoord

Laat een reactie achter