Home » De deelnemers voorlopig geen zakgeld en Madeleine deelt het budgetplan

De deelnemers voorlopig geen zakgeld en Madeleine deelt het budgetplan

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Terwijl Jasper, Isaac, Kim en Gert-Jan nog aan het paalzitten zijn roept Madeleine iedereen bij elkaar om wat te bespreken. Buiten wordt het besproken zodat de paalzitters ook alles mee kunnen krijgen.

Deze vier kanjers zorgen er hopelijk voor dat ze 1000 euro in de pot brengen begint Madeleine. Ik ben met behulp van Kenzy en Wanda bezig geweest met een heel mooi menu. We hebben voor vijf dagen eten tot en met woensdagavond. Dat is inclusief schoonmaakmiddelen en dan kom ik op 600 euro uit. Ook met theedoeken en lijm voor Janet. Jeffrey en Marciano hadden samen een goed plan. Jeffrey kan dat wel even uitleggen. Jeffrey zegt dat het idee was om duo pakketjes samen te stellen. Dat is één fles siroop, een tube tandpasta en shampoo. We hebben dan 16 duo’s en daar doe je dus met zijn tweeën mee. We zijn dan 60 euro kwijt, daarmee hopen we het probleem van shampoo en tandpasta getackeld te hebben. Diegene die het niet nodig hebben kunnen het als ruilmiddel gebruiken of voor later. Als jullie het niet willen krijgt iedereen 1 euro zakgeld waar je niets aan hebt. Dan bezorg je Madeleine een dag dat ze voor iedereen een chocoladereep in moet typen. Of we bestellen dit gewoon, proberen het en kijken hoever we ermee komen. Het risico is nihil, we proberen het.

Madeleine vertelt dat de hamer nog van het bedrag af moet, deze heeft Isaac voorgeschoten. En ik heb nog een stelling, als we die zouden doen houden we nog ruim 200 euro over. Daar is de shampoo en alles en boodschappen er vanaf. De stelling is een hapje en een drankje bij het halloween en het boksgala. En prijsjes voor het boksgala. Dat is voor 125 euro gebudgetteerd. Ik wil weten wie dat wel of niet wil. Er ontstaat een discussie en Jeffrey benadrukt dat er ongeveer 250 euro overblijft, dus er is nog geld om “op te zitten”. We pakken het saamhorigheid aan. Het geen zakgeld is alleen even voor nu. Er wordt nog even verder gediscussieerd en uiteindelijk is het tijd voor de stemming. De meerderheid stemt voor om 125 euro te besteden voor een hapje en een drankje en prijsjes. Kim wil als laatste nog wat zeggen. Ze bedankt Zoë, Rupert, Imaddidin, Marciano, Jeffrey, Leila en Moraima die heel de avond wakker zijn gebleven. Gesupport en het eten en het drinken geregeld hebben. Daarmee zit het korte overleg erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 5]

1 Reactie

Tennisballen komen eraan 21 oktober 2022 - 10:46

Ruben pakt een verkeerd moment aan om zijn “beef” met Jeffrey aan te pakken..

Totaal onterecht!

Wat wilt Ruben nu in feite naar zijn eigener beargumenteren: Kiezen (lees: stemmen) tussen twee extremen. Wilt hij meerdere keuzes/stellingen (lees: voorgekauwd) of I.p.v. of je iets nu wel of niet wilt.

De vraag is, ja of nee.

Wat is democratie?

Om andere zaken kun je altijd nog kiezen/stemmen.

Nu is zaak: wil je dit wel, wil je dit niet..erna wordt wel gekozen/gestemd hoe verder omtrent wat gewild…….simple as that..met nieuwe inbreng, nieuwe instellingen en het kiezen/stemmen hieromtrent.

A reset indeed, as Marciano said..

Ben fan van Ruben als mede-dichter en gevoelspersoon als ik ben, maar hierin faalt hij Jeffrey zijn saamhorigheid’s intentie niet te accepteren..

Jeffrey is ook gegroeid……hij wordt steeds meer het eigenaardige ras genoemd “mens”.

Beantwoord

Laat een reactie achter