Home » De groep stemt over geld uit de prijzenpot en Jan-Willem confronteert Leila dat ze gejat heeft

De groep stemt over geld uit de prijzenpot en Jan-Willem confronteert Leila dat ze gejat heeft

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Vandaag staat in het teken van de vergadering maar voordat het overleg kon beginnen moest Jeffrey eerst nog even een liedje karaoken. Hij was op tijd op het podium en moet het liedje Flappie zingen, dit heeft hij goed gedaan want het levert 25 euro op. Ook Bern moest nog even zingen, wat hem ook gelukt is en wederom 25 euro oplevert voor de prijzenpot. Daarna is het tijd voor de vergadering, er zijn verschillende zaken te bespreken waaronder het aanbreken van de prijzenpot komt aan bod.

Isaac heet iedereen welkom bij zijn officiële eerste weekbespreking. Hij heeft een paar punten te bespreken. Als er een bericht is voor de manager weten we niet wat het bericht is. Is het boodschappen, een brief. Ik check de mail en daar reageer ik op. Ga niet zelf naar de sluis toe. Toiletrollen zijn aardig op, vandaag komen er weer nieuwe binnen. Ik ga vanaf vandaag toiletrollen op de wc plaatsen. Wees er zuinig op. De feestdagen zijn in zicht, op eerste en tweede kerstdag staat niks, en wil je wat plannen laat het dan weten. IK wil weer terug naar de basis, gewoon normaal eten en gaan sparen richting de kerstdagen. Zodat we gewoon lekker royaal kunnen eten. Dan eet ik liever minder vlees dan met kerst geen vlees. We hebben nu 511 euro in de huishoudpot. Er zijn boodschappen besteld tot en met vrijdagochtend. Vrijdag komt er als het goed is weer bij. Kerst en oudjaarsavond worden gewoon op de datums zelf gevierd. We houden de kookgroep intact, maandag komt er alles kan op maandag. Dat betekent dat iedereen kan koken, geef het bij de kookgroep aan en zij helpen je waar nodig is. We hebben ook snack friday, dit is van zondag naar vrijdag verzet. Gereedschappen en keukengereedschappen, sommige dingen zijn al terug waaronder de mixer. Deze stuur ik terug.

Elke zondag wil ik vanaf 11:00 uur een brunch organiseren gaat Isaac verder. Dat is dus ontbijt en lunch in één, je kunt dan dus lekker uitslapen. Hout, hou rekening met dat het een keer op kan raken. Als we een kuub extra moeten halen dan halen we die. Maar ben je wel bewust hoe je ermee omgaat. De prijzenpot stellingen stonden on hold, dat wil ik na de lunch oppakken. Ik vind de vibe goed en heb verder geen punten meer. Jeffrey neemt het woord en geeft Isaac een cadeautje. Het is een schilderij met zijn foto die in het managerskantoor gehangen kan worden. Dan laat Isaac weten dat het tijd is voor de rondvraag. Kenzy laat weten dat de boksles deze week is uitgesteld in verband met het tekort aan eten. Bern zegt dat het volleybal toernooi gisteren niet door kon gaan, wanneer het nieuwe toernooi is laat ik nog weten. Voor kerst heb ik bewust mijn handen ervan af te houden om activiteiten te organiseren zodat een ander ook de tijd ervoor krijgt. Eunice begint over de opdracht, ze is aangenaam verrast over de prestatie. Het was super leuk, dankjewel allemaal!

Jan-Willem heeft een wat minder leuke mededeling. Er is iets uit mijn privé spulletjes weggehaald en ik wil graag dat diegene zich meld. Ik ben er een beetje klaar mee en de grens is voor mij bereikt. Ik kan veel hebben maar je blijft van mijn privé spulletjes af. Diegene die het gedaan heeft wil ik verzoeken om het nu aan te geven. Isaac vraagt wat er weg is. Jan-Willem antwoordt dat het om een wc rol gaat en ik wil dat diegene er de verantwoording voor neemt. Isaac gaat het rondje af en iedereen zegt nee. Jan-Willem neemt het woord, ik weet wie het is. Het is Leila, zij zegt nee maar bij deze zij heeft het gedaan. Dus bij deze en publiek, kom niet aan mijn spullen. Ik kan er niet tegen. Hoezo ik vraagt Leila volgens Jan-Willem weet ze het donders goed maar ik ga de discussie er niet mee aan. Ik weet 100% zeker dat ze het gedaan heeft. Dat betekent dus dat er nog steeds spullen ontnomen worden concludeert Isaac. Maar het moet een keer ophouden. Leila wil weten waar het over gaat maar Jan-Willem wil er geen uitleg aan geven. Het is wc rol gaat Leila verder er ontstaat discussie. Ze had volgens Martin gewoon eerlijk antwoord kunnen geven toen ernaar gevraagd werd of ze het gepakt had. Esther heeft een vraag, ze zou willen weten of het mogelijk is om een postzegel te krijgen om een kaartje te sturen naar buiten de loods. Volgens de groep gaat dat niet lukken maar Esther zegt dat ze nee hebben en ja kunnen krijgen, Isaac gaat het op de mail zetten. Mirthe vertelt dat er vanavond weer salsa les is. Erik begint over de recordpoging van morgen, de komende maanden is er ook een  challenge. Ik zoek vrijwilligers die in het comité willen, om te bepalen welke records we gaan doen. Er steken best wat mensen hun hand op, Erik is er blij mee. Er is niemand officieel bij voegt Isaac eraan toe, het is dus niet heel bijzonder en komt dus niet in het boek. Jeffrey merkt op dat er weinig mensen geoefend hebben ondanks de hoeveelheid mensen die hun hand eerder opstaken. Oefen ervoor, anders slaat het nergens op wat we aan het doen zijn. Babette vraagt of er een vrijmibo is. Isaac laat weten dat dat in de avond gaat zijn, als een afterparty van de roast van Zoë. Leila legt daarna nog een keer uit waarom ze wc papier gepakt heeft. Ik zocht wc papier ik keek bij Wendy, mijzelf of Rupert. Ik dacht het van Wndy was dus ik heb het gepakt. Je moet het eigenlijk delen en niet in je privé kastje doen. Wendy dacht al dat er iemand in haar kast gezeten had. Ze is hier duidelijk niet blij mee, je moet daar gewoon uitblijven benadrukt ze. Gert-Jan vraagt zich af waarom ze keihard nee zegt. Je liegt glashard. Omdat ik dit niet het moment vind dat je dit moet doen antwoordt Leila, het is wc rol. Gert-Jan vindt het erg jammer dat er gelogen wordt en Leila vindt dat er naar haar toe gekomen had kunnen worden. Martin voegt eraan toe dat ze ook dingen kan vragen voor ze iets pakt. Martin feliciteert Jeffrey met haar moeder, die is vandaag jarig. Jeffrey grapt op zijn beurt Kim D jij ook gefeliciteerd. Isaac vraagt daarna of ze meteen de stellingen willen doen ja of nee. De groep wil, de banken worden opgeschoven en dan is het tijd voor de stellingen over de prijzenpot.

Isaac neemt het woord, hij denkt dat dit een hoogtepunt gaat zijn van onze deelname aan een jaar van je leven. Ik denk dat het spel gaat veranderen als we de prijzenpot aanbreken. Er moet wel een beveiliging gecreëerd worden. Ik stel voor dat mensen die zich geroepen voelen naar voren te roepen. Daarna gaan we stemmen. Bern neemt daarna het woord, hij vertelt nogmaals zijn betoog wat hij afgelopen zondag ook al deed, hier lees je er meer over terug. Jan-Willem vraagt zich af of deze discussie er was geweest als het keer 25 zou zijn geweest. Wij trappen nu in die val omdat het verandert is. We hebben hier gewoon goed. Ik vind dat we er in noodgevallen aan moeten komen. Wendy vindt dan weer dat iedereen een leuke tijd mag hebben. Marciano denkt dat er een middenweg gevonden moet worden. Eunice denkt dat er uit emoties gekozen wordt. Dit omdat mensen bang zijn weggestuurd te worden. Ze zorgen ervoor dat er genoeg prikkels zijn hier. We zijn niet beperkt in dingen. Handelen vanuit emoties is altijd verkeerd. Gert-Jan laat dan nog weten dat hij zijn idee over de prijzenpot niet mag bespreken. Isaac zegt daarna dat hij wil stemmen, ben je voor aanspreken geld uit prijzenpot ja of nee? De deelnemers gaan staan. Isaac telt de stemmen er zijn zes deelnemers tegen en 22 voor. Nu ga ik jullie de tijd geven om met een idee te komen. Een beveiliging van de pot en hoe we aan de prijzenpot gaan zitten. Daarna gaan we stemmen voor iets uit het boek.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter