Home » De groep komt bij elkaar om te discussiëren over het pakken van geld uit de prijzenpot

De groep komt bij elkaar om te discussiëren over het pakken van geld uit de prijzenpot

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers komen bij elkaar om alvast wat te discussiëren over het geld pakken van de prijzenpot. De deelnemers hebben hier nogal verschillende meningen en ideeën over. Isaac laat enkele deelnemers hun ideeën voorleggen.

Isaac roept iedereen bij elkaar en geeft Bern als eerste het woord om te praten over het geld pakken van de prijzenpot. Bern heeft namelijk een plan wat hij graag wil voorleggen. Het idee van Marciano was 50.000 euro verspreid over 9 maanden, een 6.000 euro per maand, het hoeft niet op. Ik kom uit het kamp die niet de prijzenpot aan wil spreken maar ik heb gezien dat ik in de minderheid ben. Dus het beste wat ik kan doen is een andere optie voorleggen. Ik was het eens met twee punten. Het bedrag moet ingekaderd worden en dat er consequenties vast zitten aan het pakken van gele kaarten. Waar ik geen voorstander van was is het bedrag, 50.000 euro. Dat is enorm veel geld, dat is twee jaarsalarissen bij elkaar. En dat willen wij dan gebruiken voor 9 maanden vermaak, dat vind ik persoonlijk veel te veel geld. En ik vind het te gemakkelijk om geld te pakken zonder dat je er iets voor hebt gedaan. Mijn andere optie is, de gele kaarten blijven staan. Is er een gele kaart gepakt wordt er geen evenement uit het boek gekozen. We doen één activiteit per maand, wat het mag kosten maakt niet uit. En mijn laatste punt is wat wij ook kiezen, minimaal de helft wordt gefinancierd van de huishoudpot. We hebben dan zelf ook wat gedaan.

De deelnemers stellen daarna vragen, zo vraagt Babette of het niet zo is dat de prijzenpot pas gebruikt wordt als de huishoudpot dit niet toelaat. Bern antwoordt dit niet te weten, het is niet besproken. Volgens Isaac kom je pas aan een prijzenpot als de huishoudpot het niet toelaat. Jeffrey benadrukt dat er altijd gestemd moet worden, de meerderheid beslist. Marciano benadrukt dat het geld niet op hoeft, dat kan ook met 10.000 euro er is dan een maximaal “dak”. Martin denkt dat het maandbudget nooit hoog zal zijn, anders is het spel ook weg. Imadiddin merkt op dat 50.000 euro verdeeld over 28 mensen geen jaarinkomen is. Ik gun iedereen om mee te genieten. Jeffrey vindt het een gelul om niks. Ik denk dat het zijn weg wel ergens vindt, we hebben nu een mindere week maar dat kan volgende week weer anders zijn. Berend krijgt daarna het woord, hij vindt het apart dat er een bedrag vastgelegd wordt en dat er over gele kaarten gesproken wordt. We zijn al 50.000 euro kwijt en de grens wordt elke keer een beetje verschoven. Als er dadelijk 6 gele kaarten komen gaan we dan 7,8 maanden zonder zitten? Ik ga er al vanuit dat er meer gele kaarten gaan vallen. Babette vraagt zich af of Bern of er een maximaal bedrag is wat er besteed kan worden. Volgens Bern is dat afhankelijk van de prijzenpot.

Martin vindt dat ze nu risico management aan het doen zijn. Je kunt ook een middenweg zoeken, dat stukje gele kaarten wordt er alweer anders gekeken. Hij zou een pot maken waar de gele kaarten niet vanaf gaan. Erik heeft ook een voorstel, hij wil op het moment dat iemand een gele kaart pakt, de deelnemer drie maanden op het nee vak staat als er geld uitgegeven moet worden. Dat is een drempel voor mensen omdat ze dan niet meer kunnen stemmen. Volgens de groep gaat dat niet werken, als de meerderheid voor ja kiest heb je die persoon niet mee. Er ontstaat een lange discussie over voorwaarden en eventuele regels die eraan vast hangen. Jeffrey vindt het gelul want als er een stemming voor een bepaalde activiteit gedaan wordt en de meerderheid stemt ja dan gaat het toch door. Marciano denkt dat als er een grens is het dan gewoon ophoudt, anders kan iedereen bij wijze van spreken elke week iets voorstellen. Eunice vindt het apart dat er gediscussieerd wordt over entertainment terwijl ze geen eten hebben. We zijn nu bezig om opdrachten te behalen dat we hier weer kunnen leven. Jeffrey gaat er tegenin met sarcastische opmerkingen en wordt door enkele deelnemers aangesproken dat hij haar uit moet laten praten. Jeffrey heeft geïnvesteerd, dat gaf ons motivatie om hier te zitten. We zijn aan het werken om een bedrag te verdienen. We kunnen ons beter richten op zelf entertainment en daarna nog beslissen om het wel nodig is om geld te pakken.

Isaac besluit uiteindelijk om de discussie te stoppen. Ik denk dat we naar elkaar toe moeten komen, we zeggen vrij veel hetzelfde maar op een andere manier. En ik denk wat Marciano zegt een plafond creëren wel een goede is. Het is een eindeloze discussie, ik denk dat we over het plafond moeten stemmen en wat we met gele kaarten doen. Maar we zijn binnen gekomen met een eigen verantwoording. Het is nu een beetje stof om na te denken. Morgen gooien we de stelling erin. Gert-Jan laat weten dat hij morgen ook wat pitcht, dat horen jullie morgen van mij. Daar heb ik ook een standpunt en mening in. Het kan vandaag niet. Bern deelt dan nog mee dat er volleybal les is. Eunice voegt eraan toe dat er maandag, woensdag en vrijdag Spaanse lessen zijn. Isaac sluit de discussie af met de mededeling dat na de lunch de stellingen over de prijzenpot plaats gaan vinden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 4]

2 Reacties

Floor 11 december 2022 - 16:47

Ik denk dat de makers dit bedacht hebben om het spel en de show spannender te maken, maar het wordt alleen maar steeds saaier helaas. Ben benieuwd naar de kijkcijfers.

Beantwoord
Gerrits 15 december 2022 - 10:12

Maar dat is niet echt zo… Het wordt steeds saaier om naar te kijken! Geen echte strijd… Honger gevoelens.. mensen die daardoor weg willen gaan en het niet meer trekken… Ze veranderen de regels waar je bij staat.. is net de politiek hier.. geen houvast.. geen leuk spel meer

Beantwoord

Laat een reactie achter