Home » Bern wil een idee voorleggen om iedereen maandelijks 100 euro uit de prijzenpot te geven

Bern wil een idee voorleggen om iedereen maandelijks 100 euro uit de prijzenpot te geven

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Bern loopt een aantal deelnemers af in de loods. Hij is fel tegenstander van geld uit de prijzenpot pakken zoals eerder deze week gebeurde en heeft een nieuw plan bedacht. Zijn eerdere plan kwam er namelijk niet doorheen en nu heeft hij een alternatief.

Ik pitch het bij een paar mensen zegt Bern tegen Wanda en Jasper. Die mogen er helemaal op los schieten, dan ga ik kijken of mensen die een goed idee vinden. En daarna presenteer ik het aan de gehele groep. Wat nou als ik jullie vertel dat je kan kopen wat jij zelf wilt? Zonder dat daar gestemd over hoeft te worden. Mijn idee is als volgt: jij krijgt elke maand als individu 100 euro uit de prijzenpot. Om vrij te besteden. Dat kan zijn aan boeken, flipperkast, kleren. Je kunt sparen, samen doen. Stel dat er een bordspel wordt gekocht moet die persoon dat dan delen? In principe is dat je goed recht om het voor jezelf te houden. Maar we hebben het hier heel de tijd over gunnen dan is dat het moment om te laten zien. Je kunt het dan ook delen met de groep. De kans dat je dan iets van duizenden euro’s kunt kopen valt dan wel weg merkt Wanda op. Tenzij je samen gaat doen antwoordt Bern. Dan moet je samen doen of sparen, de grote bedragen zullen dan wegvallen. Jasper vraagt zich af op welk bedrag je dan uitkomt. Volgens Bern komt dat neer op 2800 per maand en dat wordt steeds minder. Opsparen kan ook nog. Sasha zei van als er dan drie mensen weg zijn en er dus 300 euro overblijft. Komt deze dan bij de overige 25 deelnemers erbij? Dat is niet mijn keuze maar je zou zoiets kunnen zeggen om te motiveren in het spel te blijven. Het wordt dan wel steeds meer wat je te besteden hebt. Maar je hebt ook de gele kaarten, daar moet ook iets aan vast zitten. Pak je een gele kaart dan lever je al het geld in en voor de rest van het programma dan geen maandelijkse 100 euro meer krijgt. Je kunt naar mij iedereen tevreden houden met dit idee voegt hij eraan toe. Het is een concept idee, ik wil het één maand uitproberen en kijken of het lukt. Ook om te kijken of we kijken of we elkaar dingen gunnen als er door vijf mensen bijvoorbeeld een feestje gevierd wordt. Wanda is bang voor scheve gezichten en verdeeldheid. Dit heb jij gekocht, dit heb ik gekocht. Met het zakgeld was het anders, dan was het van jou. Dit is anders want er kunnen dingen komen die blijven staan. Ook weet je niet welke evenementen er in het boek staan en je dan mogelijk je geld al hebt uitgegeven. Dat is het risico wat je dan neemt antwoordt Bern. Maar je kunt altijd een stelling houden. Zou Bern een meerderheid krijgen voor dit idee? Wordt vast en zeker vervolgd…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 3]

Laat een reactie achter