Home » De deelnemers komen bij elkaar voor stellingen er gaat circa 4486 euro van de prijzenpot af

De deelnemers komen bij elkaar voor stellingen er gaat circa 4486 euro van de prijzenpot af

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond klonken weer een aantal keren de kerst bellen in de een jaar van je leven loods. Rupert was de eerste, en hij zingt enthousiast mee. Er is weer 25 euro verdiend voor de huishoudpot. Daarna volgen Erik voor de tweede keer en Esther. Ook zij weten 25 euro te verdienen voor de huishoudpot.

Maar er is nog meer gebeurt in de loods. Zo riep Isaac de groep bij elkaar, hij laat weten dat Jeffrey iets te zeggen heeft. Jeffrey neemt het woord, ik zat te denken hoe we het met kerst het hier zo betrekkelijk mogelijk kunnen maken. Als we eerste kerstdag in handen geven aan de mensen tot en met 40 jaar en tweede kerstdag alles daarboven. Er is dan niet één iemand verantwoordelijk maar de mensen die onder de 40 zijn gaan dan een menu samenstellen, activiteiten samenstellen, de dag invullen. Die komen gewoon bij elkaar en de tweede kerstdag doen de ouderen dat. Zodat iedereen erbij betrokken is. Moraima vindt het een leuk idee maar zou gemengd leuker vinden. Jeffrey is op zijn beurt bang dat er dan 2 of 3 deelnemers het gaan regelen. Je hebt dan kerst van jongeren en de ouderen vieren misschien op een andere manier kerst. Het is samen benadrukt hij. Wendy zegt dat er dan een groep is van 10 man en 18 man. Gaan we nu moeilijk doen reageert Jeffrey. Oke dan is simpel dan gaat het niet door. Dat zeg ik toch helemaal niet antwoordt Wendy. Je hoeft niet op je achterste poten te gaan staan. Jeffrey zegt dat het een optie is, je hoeft niet met je grote ogen zo te gaan doen. Er zijn genoeg ouderen dus je trekt ergens een grens. Isaac wil er een stelling ingooien. Groen is voor Jeffrey zijn stelling en rood niet. De deelnemers gaan op de matten staan. De meerderheid stemt voor het plan.

Isaac zegt daarna dit wordt een lange avond en vraagt aandacht om de groep. We gaan het over de prijzenpot hebben. Ik heb net al tegen een paar mensen gezegd dit is voor mij de laatste keer voor december dat ik het entertainmentboek ga bespreken. Alles wat ik ga opnoemen zijn van mensen die naar mij toe zijn gekomen met stellingen wat in het entertainmentboek staat. Als jullie nog activiteiten of producten hebben die jullie toe willen voegen aan december dan mag dat ook. Ik ga ze allemaal opnoemen zodat je een keuze kan maken. De eerste is 5000 euro shop dag. De tweede is kerstversiering waaronder ook de kerstmarkt valt, schilder pakket, sieradenpakket, kerstboom, ballen, lampjes. Alles wat met kerst te maken heeft. Alles aankleden voor 1500 euro. De volgende is een sterrenkijker voor 129 euro per week. Bungeejumpen voor 7865 euro, een pingpong tafel voor 144 euro, roeimachine voor 500 euro, dj set voor oud en nieuw 330 euro voor één dag, blender 42 euro, 4 in 1 keukenmachine 70 euro, loopband 600 euro, koffiezetapparaat 385 euro en als laatste een maximaal bedrag voor december van 2500 euro. We gaan nu alles één voor één benoemen gaat Isaac verder, als je niet wilt stemmen ga je niet op de matten staan.

Tijd voor de eerste stelling, 5000 euro shoppen. Dat is 180 euro per persoon wat te besteden is. In totaal stemmen er 14 stemmen tegen en 14 voor. Isaac zegt dat de manager een doorslaggevende stem is. Er ontstaat ondertussen discussie over het geld. Isaac zegt dat hij de knoop door gaat hakken, ik ben voor beide kanten rood en groen. Dus ik stel voor om het shop bedrag van 180 te verlagen naar 100 euro per persoon. Als deze mensen akkoord gaan sta ik op groen. Dat is dus 2800 euro. De groep is akkoord en Isaac besluit dat het dan doorgaat. Het volgende is kerst versiering voor 1500 euro, als er geld overblijft blijft het in de pot. De deelnemers gaan weer staan er stemmen 8 deelnemers nee en 18 op groen, het gaat door! De sterrenkijker van 129 euro per week zegt Isaac dan. Er zit een borg op van 150 euro. Er stemmen 6 mensen voor en 17 tegen. De bungeejump zegt Isaac dan, die kost 7865 euro. Er stemmen 16 mensen tegen en 7 voor. Het gaat niet door merkt Isaac op. De volgende is de aankoop van een pingpong tafel van 144 euro, er stemmen 12 tegen en 13 voor. Er komt een pingpong tafel. De roeimachine van 500 euro is de volgende stelling. Er stemmen 15 mensen tegen en 12 voor. Geen roeimachine zegt Isaac. Een dj set huren van 330 euro met oud en nieuw roept Isaac dan. Een meerderheid stemt tegen. Bern wordt ondertussen steeds geïrriteerder en er wordt gevraagd wat er met zijn houding is. Isaac gaat door met de volgende stelling: een blender van 42 euro. Er stemmen 9 mensen tegen en 15 voor. Dan is het tijd voor de keukenmachine voor 70 euro. Een meerderheid stemt tegen. Een loopband van 600 euro roept Isaac dan, een meerderheid stemt tegen. En dan is het tijd voor de laatste stelling maximaal 2500 euro in december. Er stemt een meerderheid tegen. Maar Isaac vergeet de stelling over een koffiezetapparaat van 384 euro. Er stemt een meerderheid tegen. Daarna somt hij nog op welke stellingen er door zijn gegaan. Bij deze sluit ik het compleet af, deze maand december geen stellingen meer met betrekking tot het entertainmentboek. Vuurwerk komt nog wel, we weten niet wat het kost. De groep klapt en daarmee zit het overleg erop. Dit betekent dat e een bedrag van circa 4486 euro van de prijzenpot afgaat…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4]

Laat een reactie achter