Home » Berend geeft een droom presentatie aan de groep

Berend geeft een droom presentatie aan de groep

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers moeten allemaal één voor één een droom presentatie doen. Vorige week heeft Babette dit gedaan en afgelopen avond was het Berend zijn beurt.

Zodra iedereen zit neemt hij het woord. Ik ben vandaag diegene die vanavond wat over mijn deelname moet gaan vertellen. Als eerste de doelstellingen die ik heb toen ik binnen kwam, de dingen die ik heel graag wil bereiken. De ene lukt wat beter dan de ander. Eentje die wel goed op weg is is dat ik wat fitter wilde worden. Tijdens corona was ik veel thuis en heb ik ook de nodige kilo’s bij gekregen en ik had er al genoeg. Ik wilde weer lekker bewegen en bezig zijn. En lichamelijk weer wat sterker worden, dan zou het afvallen automatisch meegaan. Maar dit is eigenlijk andersom gegaan. Het afvallen is gelukt maar het fitter worden nog niet echt. Ik ben er wel druk mee bezig. Met dat doel ga ik de komende tijd meer bezig zijn. Ik wil echt lichamelijk sterker worden. Meer cardio en krachttraining om het lichaam te versterken. Er is nu 29.9 kilo eraf. Ik heb daar wel mijn ongemakken van, die zijn er nog steeds. Volgende week wordt er weer opnieuw bloed geprikt en dan met de dokter om tafel zitten om het aangenamer te kunnen maken.

In het begin toen ik mij inschreef leek het me leuk om een onderdeel van het programma te zijn. Ik was ook wel actief op een andere manier om het ijs ook te breken. Dat vond ik leuk om te doen. Ook wilde ik werken aan mijzelf. In de buitenwereld kan ik best een kort lontje hebben. Confrontaties aangaan, die kunnen keihard bij mij zijn. Dat heeft in mijn verleden wel wat problemen veroorzaakt. Ik wil confrontaties vermijden, dingen niet uit de hand laten lopen. En als het er dan wel is gekomen dat je als beide partijen het kan accepteren en door kan gaan. Je zit met een groep maar de frustraties en confrontaties kunnen oplopen. Ik kan hier niet weglopen. Daar moet wel aan gewerkt worden maar ik merk wel dat ik wat rustiger ben.

Als ik uit het programma kom is voor mij nog wel een dingetje. Ik weet niet hoelang ik hier zit en wat de effecten in de buitenwereld zijn. Zoals ik de laatste 1.5 jaar gedaan heb wil ik minder doen, meer op de werkvloer staan. Maar ik weet niet of dat kan. Als ik de prijzenpot zou winnen maakt dat het nog makkelijker. Mijn droom is mijn eigen restaurant. Mijn ondernemersplan ligt klaar. Ik heb daar 400.000 euro voor nodig. De locatie was er al maar het budget niet. Dus als ik win dan wil ik mijn eigen restaurant openen. Ik heb het plan klaar en zou het graag willen uitvoeren. Daarna zit de presentatie van Bern erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 2.3]

Laat een reactie achter