Home » Babette en Wendy hebben een flinke confrontatie met een hoop geschreeuw

Babette en Wendy hebben een flinke confrontatie met een hoop geschreeuw

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken en ook vandaag gaat het veel over de ruzie tussen Wendy en Babette van afgelopen avond. Moraima besluit het gesprek aan te gaan met Wendy om de situatie te bespreken. Niet lang daarna komt Babette de kamer in en er volgt een flinke confrontatie.

Wendy spreekt met verschillende mededeelnemers over het voorval. Tegen Marciano zou er gezegd zijn dat Wendy eruit moet. Maar dat zou niet waar zijn zegt Wendy. Maar ik vind het tegenvallen dat zij (Babette) niet naar mij is toegekomen. Het is een beetje een ipod verhaal. Dat vond ze toen heel vervelend en dan komt ze niet naar mij toe. Ook Moraima gaat in de slaapkamer het gesprek erover aan. Wendy legt nogmaals uit wat er gebeurd is. Ik vind het apart, hij komt ineens in beeld ze vertrouwd hem blindelings en mij laat ze gewoon zo ehh… Babette komt daarna de slaapkamer in. Ik hoor allemaal dingen die je over mij zegt en het lijkt mij verstandig om samen een keer te praten. Wendy vraagt zich af wat ze hoort. Dat ik een kronkel in mijn kop heb en dat soort dingen antwoordt Babette. Lijkt me goed dat we het samen uitpraten in plaats van de loods zonder dat ik er bij ben. Ik vind het goed zegt Wendy en Babette vraagt zich af waarom ze zo vijandig doet. Wat denk je zelf reageert Wendy geïrriteerd. Er wordt hier iets de wereld in gebracht wat nog niet eens gezegd is. Je zit met mij maandag 3 uur in de kas en je houdt je mond. Jij vond het vorige keer met de ipod heel raar dat heel de loods het wist behalve jij. En jij flikt het gewoon bij mij!

Babette wil het uitleggen waarom ze het zo gedaan heeft. Dat mensen hier buiten staan dat het relevant is. Ik heb besloten om het niet te zeggen omdat als het bij mij zou zijn gebeurd ik er instabiel van zou worden. En dat me dat zou raken. Ik weet niet wie daar staat. Ik wilde niet met jou in gesprek gaan over die hele boodschap, het is een week geleden. Volgens Wendy is er alleen maar Marciano geroepen en meer niet. Of het nou waar is of niet dan is het toch goed dat ik het je niet gezegd heb roept Babette terug. Ik vraag aan jou weet je wat er gezegd is gaat Wendy verder. Je zei toen alleen maar Marciano, Marciano, Marciano. Omdat ik jou wil beschermen voor dat benadrukt Babette. We weten niet wat er precies gezegd is, de ene zegt dit de ander zegt dat. Wat voegt het toe om dat tegen jou te zeggen? Als vriendin zijnde had ik het wel van je verwacht ja antwoordt Wendy. Er worden heel veel dingen achter mijn rug besproken. Dat is niet zo schreeuwt Babette. Marciano wist het en Sasha wist het en Zoë. En nog een paar meer antwoordt Wendy. Dat is eergisteren pas gebeurd merkt Babette op, daar ben ik niet bij geweest. Dat is niet mijn verhaal geweest. Weet je wat mij tegenvalt? Dat je elke keer een gesprek onderbreekt. Ik moet er altijd zelf op terugkomen. En dat geeft niet, maar als je dan zo’n grote meid bent om dan gisteren te zeggen Babette heeft een kronkel in haar kop, vriendschap dit en dat en weer dat hele verhaal. Dan denk ik ben je dan echt een vriendin? Ik wilde gisteren gewoon vragen gaat het met je, ik was aan het rennen en zie jou lopen en mijn hart zegt gaat het.

Wendy laat weten dat ze er klaar mee is en geen vriendin meer is. Voor mij ook niet meer als je zo tegen mij praat snauwt Babette terug. Met achter mijn rug om! Heel de kamer weet dat ik een kronkel in mijn kop zou hebben! Als je zo volwassen bent had je ook naar mij kunnen komen. Ik heb alleen gezegd ze is mijn vriendin niet meer zegt Wendy op haar beurt. Ik was boos. Ik sta hier wel om het met jou uit te praten benadrukt Babette waarop Wendy zegt dat ze niks uit hoeft te praten. Wat een volwassen persoon zegt Babette. Vriendschap is alleen dat je alleen maar praat en dat het leuk en gezellig is. Maar als het moeilijk wordt… Dat is niet waar schreeuwt Wendy, die vriendschap heb je zelf heel lang geleden al opgegeven. Soms gaat het zo in een vriendschap merkt Babette op. We zijn allebei zo maar er zijn wel dingen waar je over kunt praten. Wendy is inmiddels ook flink geïrriteerd en begint over het gesprek in de kas. Je gaat allemaal dingen vragen over wie ik ga elimineren. Je gaat niet zeggen dit of dat is er een de poort gezegd. Omdat ik dat niet zeker weet roept Babette terug. Waarop Wendy terug roept wie het dan de wereld in heeft geholpen. Vier mensen die ervoor gekozen hebben het niet te zeggen omdat het onrust veroorzaakt roept Babette. De twee schreeuwen inmiddels door elkaar over wat er nou wel en niet gebeurd zou zijn. Babette benadrukt dat ze gekozen heeft het niet te zeggen, nu weet je het maar wat heb je eraan? Wendy laat weten dat dat haar niet interesseert. Het is meer dat jij niks tegen mij gezegd hebt. Dat mag je tegen mij zeggen antwoordt Babette. Ik doe ook niet alles goed. Je had gisteren kunnen zeggen ik kom er zo op terug. Ik dacht er niet eens meer over na roept Wendy. Ik wilde gewoon douchen en door jou reactie ben ik boos geworden. Het was goed bedoeld benadrukt Babette, ik dacht dat je gehuild had! Babette besluit uiteindelijk er een einde aan te breiden. Ik sta hier om dingen uit te leggen omdat het voor mij wel belangrijk is. En als dat niet belangrijk is voor jou dan vind ik dat goed maar dan heb ik nog gepraat voor wat het mij waard was. Doe wat je ermee wilt doen. Wendy wordt steeds emotioneler. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen en doe wat je ermee wilt doen gaat Babette verder. Het zit anders dan dat jij denkt. Ik wil het gewoon een plekje geven snikt Wendy. Het is goed zo antwoordt Wendy, dan weet je in ieder geval mijn kant van het verhaal. Wat pietje, jantje of klaasje ook zeggen, hiermee sluit ik het af. Wendy blijft ondertussen snikkend op bed liggen en Moraima ontfermt zich over haar…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 10 Average: 3.4]

Laat een reactie achter