Home » De deelnemers komen bij elkaar om te vergaderen over welk themafeest ze gaan organiseren

De deelnemers komen bij elkaar om te vergaderen over welk themafeest ze gaan organiseren

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond was het tijd om met elkaar te bespreken wat voor themafeest er gehouden zou worden. Eerder hebben de deelnemers 500 euro verdiend tijdens het verbreken van een wereldrecord. Imadiddin roept de groep bij elkaar, tijd om te vergaderen.

We hebben 500 euro voor een feest begint Imadiddin. We gaan met zijn allen ideeën op tafel gooien van hoe wij het willen hebben. Volgens mij zijn er 7 ideeën die worden gepresenteerd. Jasper neemt daarna het woord. Hij houdt het kort en krachtig, hij wil het foute feest van je leven organiseren. Een foute party met foute kleding en muziek. We hebben genoeg foute dingen in huis met een karaoke erbij. De volgende is Rupert, hij wil een kamasutra feest organiseren. Erik wil een film themafeest geven. We gaan een film kijken maar op het feest is het de bedoeling dat iedereen verkleed gaat als een film karakter naar keuze. We kunnen het leuk aankleden met film-achtige dingen en zo. Bern wil een middeleeuws festijn opzetten. Denk aan leuke klederdracht, zwaard gevechten boven het zwembad. Misschien als het lukt met een hofnar, dat ik een stukje cabaret doe. Spelletjes spelen hier en nog heel veel andere dingen hier. En als klap op de vuurpijl willen we kijken of we iets kunnen maken qua sieraden. Babette zou graag een zomercarnaval organiseren. Iedereen maakt een eigen karretje en gaan als een soort parade door de loods. We maken een soort optocht op braziliaanse en antilliaanse muziek. En natuurlijk lekkere cocktails en lekker eten.

Isaac hoort alles aan en merkt op dat je die 500 euro ook in tweeën zou kunnen splitsen. Ik weet niet of het mag of kan. Marciano merkt op dat er helemaal geen begroting gemaakt heeft. Ik denk dat iedereen moet gaan inventariseren voegt Isaac eraan toe. Volgens Imadiddin moet er vandaag een knoop door worden gehakt, dit heeft hij in de mail gehad. Hij stelt voor om verder te gaan met de twee feesten die de meeste stemmen krijgen. En het feest die de meeste stemmen krijgt heeft de meeste prioriteit. Het andere feest kan een klein deel krijgen van het budget en dat wordt eventueel aangevuld door donateurs uit de groep. Isaac stelt voor om de mailen met de vraag of het bedrag gesplitst mag worden. Daarna is het tijd om te stemmen. Jasper zijn feest krijgt 8 stemmen, Rupert zijn feest krijgt weinig stemmen, Erik zijn film feest krijgt 9 stemmen, Bern zijn middeleeuws feest krijgt 9 stemmen, het zomercarnaval krijgt 6 stemmen. Het film en middeleeuws feest krijgen de meeste stemmen. Imaddidin gaat navragen of het geld gesplitst mag worden.

Uiteindelijk krijgt Imadiddin reactie en roept de groep bij elkaar. Het bedrag mag op 1 dag uitgegeven worden voor 1 feest. Het mag niet gesplitst worden. Er moet vandaag een beslissing gemaakt worden. Erik krijgt nog even het woord, hij vindt het lastig dat ze weinig tijd krijgen. Het is een filmavond en feest in het thema film algemeen. Iedereen mag zich verkleden als een filmkarakter. Er is een borrel met eten en drinken, dan de film en dan misschien nog wat muziek. Ik ga het samen met Marciano uitwerken en kan niet verder zeggen dan dit. Er is nog geen film gekozen. Bern laat weten dat het middeleeuws feest op 1 dag zal zijn. Het is een dag met verschillende spellen. Zoals pijl en boog schieten, levend stratego, en “zwaardvechten”. Het geld gaat het meest zitten in het maken van sieraden. En dan uiteindelijk een middeleeuws feest. Met bourgondisch eten erbij. Imadiddin laat dan weten dat het tijd is voor een stelling. Het middeleeuws feest krijgt de meeste stemmen.

Bern neemt daarna nog even het woord, hij heeft toestemming gekregen voor een extra filmavond. En daar zit een extra activiteit aan vast. Deze film ga ik niet sponsoren dus ik zou een stelling willen plaatsen en wil jullie 24 uur bedenktijd geven. Dan mag je morgen laten weten of je een extra film wilt kijken of niet. Daarna gaat de groep weer uit elkaar.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 7 Average: 4.7]

Laat een reactie achter