Home » Een onrustige avond, er wordt opnieuw gestemd over tabak van de prijzenpot

Een onrustige avond, er wordt opnieuw gestemd over tabak van de prijzenpot

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Gisteren hebben Leila en Eunice een eliminatieopdracht gedaan. Leila verloor en heeft inmiddels een jaar van je leven verlaten. Over haar vertrek en de stemming wordt afgelopen avond nog veel gesproken. Marciano heeft geteld en er klopt geen reet van zegt hij tegen Isaac. Ik ging met Jeffrey lopen en even tellen, Mirthe is ook op Leila gegaan. Eunice is op Gert-Jan gegaan. Dan heb je er dus nog 4 die op Leila zijn gegaan merkt Isaac op. Ja antwoordt Marciano maar Janet zegt net dat ze ook op Leila is gegaan. Dan mis je er nog drie zegt Isaac. Gert-Jan zegt ook dat hij niet op Leila is gegaan en Babette ook niet. Het komt sowieso uit die kamer… Kamer 2 is gevaarlijk benadrukt hij.

Daarna is het tijd voor stellingen. Wederom wordt er gestemd over tabak kopen van de prijzenpot. Dit is Jeffrey zijn idee en toen de meerderheid tegen stemde was Jeffrey op zijn zachtst uitgedrukt niet blij. Marciano roept de groep bij elkaar. Er zijn vandaag 4 stellingen, Gert-Jan, Jeffrey, Bern en ikzelf ook. Marciano geeft Gert-Jan het woord, ik heb de pitch gehoord van Jeffrey. Ik heb op rood gestemd. Een verslaving moet niet gevoed worden. Vannacht heb ik nagedacht, we hebben hier te maken met wat gunnen. Ik heb nagedacht om nader tot elkaar te komen. Ik wil 10 potten shag kopen voor 2 maanden. Daar wil ik drie opties bij doen: er wordt geen shag gekocht voor 2 maanden van de prijzen en huishoudpot, rokers moeten het eerlijk verdelen, mindere rokers krijgen wat meer en het laatste punt mensen die roken praten tot het omgeroepen is, ik wil voorstellen niet meer te praten. Elke keer dat het omgeroepen wordt wil ik daar een sanctie op, 2 maanden geen shag kopen en elke keer dat het omgeroepen wordt komt er een maand bij. Daarna stellen de deelnemers wat vragen en is het tijd voor de stemming. Een meerderheid stemt tegen.

Dan is het tijd voor Jeffrey zijn pitch. Hij wil het kort houden, als voormalig manager. Het is keer 1. We tackelen hier een groot probleem mee, twee maanden wat echt scheelt aan eten. We moeten het niet te moeilijk maken, met de sancties ben ik het niet eens. We zijn volwassen mensen en spreken dat nog een keer af niet praten tijdens roken. Als er nu 4 rokers uitgaan, gaat het gewoon langer mee. Als de deelnemers klaar gaan staan merkt Marciano op dat er geen k*t verandert is qua aantallen. Er waren mensen die het niet begrepen. Het is dezelfde k*t stelling. De groep wijst hem erop dat het wel anders is, geen extra regels. Marciano laat daarna weten dat hij iedereen alles gunt en het lijkt nu een voortgezet iets. Rupert benadrukt dat de een met sancties is. Kim maakt een opmerking over de communicatie die gemaakt is en dat ze op rood stemt. Je roept hier iedereen is debiel, k*t groep, iets wat je constant roept. Klopt geeft Jeffrey toe en volgens Kim had hij het ook anders kunnen brengen. Mexx vindt er ook wat van en Kim D wordt vervolgens kwaad. Jullie hebben ons 10.000 gekost. Jij bent niet perfect zegt ze verder boos naar Mexx. Jij gooit een glas naar mij. Klopt zegt Mexx kort maar krachtig. Er ontstaat een discussie en onrust. Uiteindelijk komen de niet rokers en rokers bij elkaar om tot een compromis te komen in een nieuwe stelling.

De weerstand is nog altijd groot, de volgende nieuwe stelling wordt als volgt: shag kopen voor 250 euro van de pot en diegene die aan het praten is tijdens roken levert dat een week in, na een week krijgt hij het weer terug. Gebeurt het een tweede keer lever je de shag in en ben je dat kwijt. Twee maanden lang wordt er niks gekocht. En de niet rokers mogen als er budget is een bedrag beschikbaar komt voor bijvoorbeeld snoepjes. Na veel gezucht en gekreun en Jan-Willem die laat weten dat het echt een kleuterschool is, wordt er weer gestemd. Een meerderheid stemt voor dus de stelling wordt aangenomen. Bern roept ook nog een stelling in de groep, hij heeft vernomen dat er bij de laatste stelling over de bioscoopfilm twijfel ontstaan is. En aangezien er toch opnieuw gestemd kan worden. Rood is Amsterdamned en groen is jurassic park. De meerderheid stemt voor jurassic park. Marciano komt met de laatste stelling: als een stelling geplaatst is wordt er niet opnieuw gestemd. De groep stemt voor en daarmee zit de bijeenkomst erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 2.5]

Laat een reactie achter