Home » Ruben vraagt zijn 24 uur aan en Djedi krijgt een gele kaart en er gaat 10.000 van de prijzenpot af

Ruben vraagt zijn 24 uur aan en Djedi krijgt een gele kaart en er gaat 10.000 van de prijzenpot af

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Ruben was afgelopen avond betrokken bij de nachtelijke grap. De grap waar ook op de muur getekend is. Blijkbaar is dit de druppel voor Ruben want hij wil met Jeffrey spreken in het kantoor. Daar wordt duidelijk dat hij naar huis wil en hij zijn 24 uur wil aanvragen. Jeffrey tikt de mail waarin staat dat zijn 24 uur wil aanvragen en morgen naar huis wil. Niet veel later is de weekbespreking.

Als iedereen klaar zit heet Jeffrey de groep welkom en geeft daarna het woord aan Ruben. Ruben merkt op dat zijn groene winterjas weg is, als iemand die kan vinden zou het top zijn. De reden waarom ik… Ruben wordt emotioneel, pakt zijn tijd en vertelt verder. Ik wilde gisteren mijn 24 uur indienen, ik heb dat gisteren tegen Djedi gezegd. En we wilde nog wat leuks doen voordat ik naar huis zou gaan. Dat was het verstoppen van de föhns, krultang en stijltang. We hebben er niet over nagedacht over op de muur schrijven. Dat is dom geweest, het staat compleet los van mijn keuze om weg te gaan. Dat wilde ik sowieso al doen. Ik heb deze plek echt een kans gegeven. Zoals sommigen in het begin al zagen, in de eerste twee weken heb ik een lange tijd op bed gezeten, ongelukkig. Toen wou ik het een kans geven door heir te blijven. Ik denk dat 22 november een goed punt is om hier te kijken waarom je hier bent. Dat wist ik niet, ik zit er al een tijdje mee in mijn hoofd. Het is voor mij gewoon het juiste moment om te gaan. Ik heb een voor en een tegen lijstje gemaakt. Er was verdomt weinig wat mij hier zou houden en veel wat mij naar huis trekt. Daarna leest Ruben nog een verhaal voor over zijn tijd in een jaar van je leven die hij voordraagt. De groep klapt hierna en Ruben wordt wederom emotioneel.

Daarna geeft Jeffrey het woord aan Djedi. Ik heb inderdaad als onschuldig grapje de krultang, stijltang en föhn verstopt. Ik dacht na de spelletjes… Was ik hier best wel verdrietig over, het spel wat ik gemaakt had was ook weg en ik dacht het is wel leuk om een grap uit te halen. Ik was er alleen niet bewust van het feit dat als je op de muur zou schrijven dat daar naast een gele kaart ook een boete uitgedeeld zou worden. Ik weet dat er waarschuwingen zijn geweest maar er worden op verschillende muren geschreven. Ik wist niet dat er onderscheid werd gemaakt waar dat wel en niet mocht. Dus ik dacht dat er geen gevolgen aan zouden komen. Ik wil mijn excuses aanbieden want het was nooit mijn bedoeling om iets van de prijzenpot af te halen. Dus ik hoop dat het de laatste waarschuwing is en niet meer gebeurt ook vanuit mij. Sorry daarvoor. Jeffrey vraagt of iemand daar iets over wil zeggen. Op dat moment komt de scheidsrechter binnen met een envelop die hij aan Jeffrey geeft. Jeffrey leest het voor: “Beste manager, op vrijdag 11 november hebben jullie een mail ontvangen dat er nooit meer op de muren geschreven mag worden. Op donderdag 17 november hebben jullie een mail ontvangen dat bij elke gele kaart een boete van 10.000 euro uitgedeeld zou worden. Deze boete gaat van jullie prijzenpot af. Vannacht is er weer op de muur geschreven. Djedi, jij ontvangt een gele kaart en er gaat 10.000 euro van jullie prijzenpot af. Jeffrey vraagt of er nu iemand is die erop wil reageren. Babette snapt de grap niet, kun je mij dit uitleggen? Het spellen verstoppen was misschien om een statement te maken maar nu pak jij heel de groep terug? Of in ieder geval de vrouwen. Heb je er om kunnen lachen? Ik heb er niet om kunnen lachen. Djedi snapt dat, ik kon hiervoor wel een beetje om lachen. Je verwacht het niet van mij, het was onschuldig. Nu kan ik er totaal niet meer om lachen, ik ben er verdrietig om. Het is gewoon f*cking stom. Erik zegt daarna dat er een soort ruzie was met Isaac over hoe ze er om mee moesten gaan. Probeer van elkaar te komen dat je de fout in gaat. Iedereen kan een stommiteit ondergaan, hou elkaar scherp. Want ik baal er wel van dat er nu 10.000 euro vanaf gaat. Jeffrey wil dat hij erbij gehaald wordt. Diegene die verantwoordelijk is moet op de hoogte zijn. Ik kan ook niet overal bij zijn. We moeten met zijn allen fouten voorkomen. Marciano vraagt zichzelf af of het aan de hele groep is voorgedragen, de waarschuwing en boete. Is iedereen toen bij elkaar geroepen? Jeffrey antwoordt dat er een mail geweest is, waarin met hoofdletters stond het nooit meer mag. Bij de monkey bar opdracht heb ik ook gezegd dat een gele kaart 10.000 euro boete volgt. Bern vraagt zich af of er ook sancties zitten op praten tijdens roken en Nederlands praten. Jeffrey zegt dat je nou eenmaal aan regels moet houden. Als je het niet weet kom naar boven dan kun je alle regels nog eens doornemen.

Jeffrey gaat daarna rond voor de rondvraag. Kenzy begint over het boksgala, het is de laatste week om je aan te melden. De trainingen starten in december. Het zijn voornamelijk vrouwen, mannen kom op! Kim bedankt iedereen voor vrijdag, het was gezellig. Jasper begint over de guinness world records opdracht misschien dat we daar over kunnen hebben. Het moet binnen 48 uur doorgegeven worden. Jeffrey stelt voor om tijdens het avondeten drie guinness world records te selecteren en door te geven. Mirthe bedankt iedereen voor de dansavond, ik werd er vrolijk van. Jan-Willem vraagt zich af waar alle spullen blijven, ik vind het niet normaal hoe lang het duurt. Jeffrey laat weten dat sommige dingen niet traceerbaar zijn. Ik kan er weer een mail uitsturen, maar dat wordt dan weer een herhaling. Ik kan er druk achter zetten maar wat voor druk zet je? Dit heb je niet in de hand. Isaac laat weten dat er vanmiddag EHBO op de planning staat, na de lunch. Iedereen mag aansluiten die dit wil. Op 18 december is de LOL, loods oude jaar loop. Dat is ongeveer 10,5 km. Berend bedankt iedereen voor het debat van afgelopen zondag. Bern vertelt dat het spellen pakket nog even op zich laat wachten, er moet nog 1 spel geleverd worden. Daarna wordt alles in één keer gekeken. Donderdag is er weer een pubquiz waar teams aan mee kunnen doen. Janet vertelt nog wat over de kas, het groeit wel maar er komt nog steeds niets aan. Madeleine vindt het dapper dat Ruben voor zichzelf kiest. Ruben laat weten dat hij een doosje heeft met allemaal gedichtjes, ik ga vanavond een momentje pakken voor de mensen die nog wat willen horen voordat ik weg ga. Jeffrey neemt als laatste het woord. We zijn fantastisch bezig. Er is zaterdag gezegd dat er meer verdient is dan de twee termijnen daarvoor. Dat is bij lange na niet waar. Ga niet anders kijken, de termijn van Madeleine is meer geweest dan nu. We zijn goed bezig en als we deze lijn doorzetten komen we op zakgeld maar dan is de basis wel daar. Wil je de cijfers weten kom naar mij toe, kijk het grotere plaatje. Bedankt, het was een goede vergadering zo.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 5]

Laat een reactie achter