Home » Een vergadering over stelen, veiligheid in de groep en veel discussie

Een vergadering over stelen, veiligheid in de groep en veel discussie

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers hebben met een verdienopdracht gedaan en daarmee punten verdiend. De besteding van de punten wordt even besproken. Daarna volgt er een vergadering om de lopende zaken en gebeurtenissen te bespreken. Zodra iedereen zit neemt Martin het woord.

Martin vertelt dat ze het barbecuepakket, het beauty pakket, gitaar en het spelpakket kiezen. Als iemand daar iets over wilt zeggen is dat nu de kans. Niemand heeft er iets over te zeggen en Martin gaat doorgeven dat ze deze cadeaus graag willen kopen van de verdiende punten. Daarna is het tijd voor de vergadering. Martin kijkt terug op vorige week, we zijn Tommy-Lee kwijtgeraakt. Jammer maar iedereen kiest voor zichzelf. Er zijn veel emoties geweest en sommige mensen die toen weg wilde maar toch wilde blijven. We hebben 48 uur gepuzzeld, iedereen had wel door dat het bijna onmogelijk was maar we hebben doorgezet. We hebben veel eten gehad, iedereen heeft zakgeld gehad. Daar hebben we ook wel wat gezeik over gehad. En een aantal mensen willen daar iets over zeggen.

Esther neemt het woord, ik wil een mededeling doen over het vertrouwen in de groep. Regelmatig worden er dingen gejat, gegeten, meegenomen of hoe je het ook wilt doen. Er is gestolen binnen onze groep, ik ben daar zeer van geschrokken. Ik heb van de 48 uur 40 uur te pletter gepuzzeld wat niet realiseerbaar was. En dan worden er dingen meegenomen en opgegeten onder mijn neus. Dan denk ik wat doe ik eigenlijk hier? Er wordt onder mijn neus gejat! Je kunt bij mij alles vragen. Mijn honing is gejat, de helft ervan is opgegeten. Het lag op het aanrecht, had de spulletjes bij elkaar gepakt. En ons motto is blijf van andermans spullen af. Dat werkt dus niet! Wie moeten we nog kunnen vertrouwen? Er zijn hier mensen onder ons om onbeschoft spullen te pakken. Mijn normen en waarden worden aangepast. Bij Erik in zijn kamer wordt cola weggepakt, bij Alicia, Moraima uit de kast wordt gejat. We zijn met een groep en je blijft van andermans spullen af. Martin reageert dat dat duidelijk is. En Kenzy reageert erop dat alles wat op het aanrecht staat mensen denken dat het voor de keuken is. Zet het in je kast dan is er minder kans op dan dat er gejat is. Je moet er gewoon vanaf blijven stelt Martin, that’s it.

Imadiddin neemt het woord en wil zijn excuses maken. Wij hadden tijdens corvee pannenkoeken gemaakt, er was er een over die op de koelkast. Die had ik ’s avonds gepakt en met Eunice gedeeld. Daarnaast was er miscommunicatie over thee dat dat basis zou worden. Ik had meerdere glaasjes gemaakt en gedronken waarop Kim D mij aansprak en is het niet meer gebeurd. Ik zal als er zakgeld is ranja en pannenkoek kopen. Daarna begint Marciano over stukjes flatbread die gepakt en zijn uitgedeeld door Leila. Volgens Marciano heeft iedereen dezelfde rechten en diegene die uitdeelt moet door de keuken gedaan worden. Leila geeft toe dit ongevraagd uitgedeeld te hebben. Jullie negeren mij altijd in de groep als ik iets wil zeggen. Ik heb het niet in de groep gegooid, nu doe ik iets en is het meteen bam. Er ontstaat discussie en Martin kapt het op een gegeven moment af. Ik moest iets negatiefs doen om aandacht te krijgen zegt Leila, dat is nu gelukt maar als ik iets positiefs wil zeggen dan is er geen aandacht. Volgens Wendy kapt Martin Leila steeds af, dat is nou precies wat ze probeert te zeggen.

Kim had graag gezien dat Leila haar gevoel eerder had aangekaart. En Martin benadrukt dat door elkaar heen praten irritant is en het is niet respectvol. Eunice wil dat alles veilig blijft, we brengen niemand in gevaar en gooien niks. We moeten onze grenzen bewaken. Stel dat die glazen pot wel tegen Jeffrey aan was gekomen en we maken dan pas een melding. Wanneer mag ik een melding maken? Ik vind dat we ons hier veilig moeten voelen. Veiligheid gaat voor. Leila reageert erop, ik gooide het niet, ik wilde het in de wasbak laten glijden. Ik ben een sterke meid, en ik let altijd op de veiligheid. Babette merkt op dat ze elkaar niets meer kunnen gunnen. We hebben geen tekorten, we zijn allemaal rijk. Die negativiteit maakt ons giftig en niet blij. We zijn aan het doen wat ze in de buitenwereld doen en daardoor ontstaan er oorlogen. Het gaat over denken in tekorten, we moeten denken aan overvloed. Liefde vermenigvuldigd zich als je het deelt. Dat is hetzelfde als dat mensen zich hier niet gehoord voelen. Dan krijg je dit soort gedrag. Wendy snapt het wel, met Leila en die schaal. Er wordt gelijk gezegd dat er gegooid wordt, de helft is er niet bij geweest! Dit is elke keer met elk woordje wat gezegd wordt of gedaan wordt. We zijn helemaal gek aan het worden. Berend kan zich niet vinden in de woorden van Babette. Dan vreet ik vanavond heel de vriezer leeg. Volgens Babette hebben ze hierdoor er nu wel een rustig en goed gesprek over. Berend is er wel klaar mee. We praten steeds dat we volwassen zijn maar we gaan expres de regels hier verbreken. Dan praat je over volwassen zijn en verantwoording nemen, bullsh*t! Doe het gewoon op je eigen manier. We mogen geen sancties opleggen maar wat dan wel? Martin benadrukt dat normen en waarden belangrijk zijn. Vergeet niet waar we ons ook voor opgegeven hebben. Het kan ook een spel zijn van iemand het jatten.

Moraima stelt voor om allemaal de handen te pakken en het eruit te schudden. Iedereen doet mee. Er komen nog wat kleine mededelingen. Mexx stelt voor om nadat het toetje geserveerd is dat iedereen zijn eigen afwas doet. Daarna gaat het over gestolen hamburgers. Dit is niet gestolen, ze zijn simpelweg niet geleverd. Verder gaan ze bij de vergadering gewoon iedereen af. Erik begint over de boomstam, er wordt een stuk gebruikt om hout te bewerken en een houtblok van gemaakt. Van de rest wordt houtblokken van gemaakt voor de openhaard. Daarna begint hij over geruchten dat hij tegen een middagslaapje zou zijn. Dit is niet zo, ik heb een opmerking gemaakt over het late ontbijt. Ik hou er wel van dat als de tijden die op het bord staan wel klopt. Als er 9 uur staat en om 12 uur eten komt vind ik niet fijn. Berend staat kwaad op, hij is er klaar mee. Daarna zit de vergadering erop.

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 2.6]

3 Reacties

Andrea 22 september 2022 - 14:38

Zal fijn zijn als het geluid beter word, en niet steeds 1 iemand constant filmen. En als het dan ineens interessant word de camera op iemand anders richten. Beetje jammer weer

Beantwoord
Andrea 22 september 2022 - 14:41

Martin, Zoe, Wanda, mexx, Kim en nog een stuk of wat eruit, word het een stuk leuker

Beantwoord
Els Meinders 23 september 2022 - 07:57

Het eeuwige geroddel en kwaad sprekerij
Daar word je niet vrolijker van

Beantwoord

Laat een reactie achter