Home » De deelnemers gaan al het geld opmaken om te kijken hoe de regie reageert

De deelnemers gaan al het geld opmaken om te kijken hoe de regie reageert

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Na de verdienopdracht komen de deelnemers bij elkaar voor een kringgesprek. Er zijn weer een aantal zaken om te bespreken en er zijn wat stemmingen.

Martin opent de vergadering. We hebben net een spel gedaan en de pot goed aangevuld. Het is mijn laatste week bespreking als manager, alvast bedankt iedereen voor de support. We hebben 735 euro binnengehaald. Ik ben vanmorgen bezig geweest om een reservering te regelen in het kantoor. Ik heb alvast een bestelling gestart zodat we het morgen tussen 11 en 14:00 uur hebben. We hadden maar 1 euro en nog wat in het potje maar ik dacht wat nou als ik hem doordruk. Er zitten wat producten in die we normaal ook altijd bestellen, zoals brood en havermout. Het is doorgekomen en is rond de 49 euro. Ik heb deze niet gecanceld want anders krijgen we morgenavond pas eten binnen. Dus we hebben nu nog ongeveer 690 euro over. Daar komt nog wel 30 euro bovenop van een bestelling die geannuleerd is maar dat is nog niet terug. Er is een staafmixer teruggestuurd. Nu is de vraag wat de rest van het eten vind en wil.

Isaac neemt het woord en denkt dat er verschillende discussies zijn. Voor hoeveel dagen bestel je? Je ziet nu dus dat er geen eten meer is en er een spel komt. Gaan we naar 3 dagen of 4 dagen of weer naar een week? Dat is nu de vraag. Marciano denkt dat ze een risico moeten pakken. Boodschappen doen tot donderdag en de rest boodschappen. Kim D vraagt zich af of het verstandig is. Maar het is een uitdaging. Bern benadrukt dat het dan wel belangrijk is om af te spreken niet aan de prijzenpot te komen. Ruben vindt wel dat er dan bij mensen wat verandert moet worden. Er wordt nog altijd gestolen er zijn wat dingen opgegeten. Isaac begint over de snoeppot die er nog stond. Er zaten 5 snoepjes in en nu zijn er nog 3 over. Martin voegt eraan toe dat hij het neergezet hadden en het nu dus weg is. We spreken dit af met elkaar, iedereen heeft honger. Daarna ontstaat een discussie over spullen zomaar pakken. Er wordt gevraagd wie de snoepjes gepakt heeft maar daar geeft niemand antwoord op.

Jeffrey neemt het woord, het gaat alleen maar over het eten. Alleen maar water, water water ben ik spuugzat. Ik denk dat we 18 euro uit moeten trekken voor iedereen een fles ranja. Want als ik dit nog een week doe dan peer ik hem. Daar is zeker 80 procent blij mee maareh… Ik heb het een week geprobeerd en ik had een top week. Martin stelt een stelling voor, willen ze zakgeld ja of nee? Er stemmen 31 mensen voor zakgeld. Daarna komt de stelling over ranja, is dit per persoon via het zakgeld of van de huishoudpot? Er stemmen 27 mensen voor ranja uit de huishoudpot. Martin begint daarna over eten. Het zou voor 2 dagen zijn, als je op vrijdag besteld komt het niet op tijd binnen. Het is belangrijk om te kijken of “ze” geld geven als er donderdag niets meer is zodat er op vrijdag nog besteld kan worden. Het geld moet op, is het nou 200 euro boodschappen en de rest zakgeld. Om zo te kijken of en wat er gebeurd.

Martin wil het erbij laten en naar het volgende gaan. Hij blikt even terug op vorige week. Niemand is weg en een leuke muziekavond gehad. De groep klapt en Imaddidin geeft Gert-Jan een compliment over de presentatie van die avond. Martin merkt op dat er aanpassingen zijn gedaan. Zoals gewichten die binnen zijn gezet. Er zijn bouwmaterialen ontvangen voor overkappingen. Marciano voegt eraan toe dat er besloten is om bij de schommel heel mooi te maken en dan te kijken wat er nog over blijft. De loungebank mag verplaatst worden. Martin feliciteert Wendy daarna nog eens met haar verjaardag. Daarna is de vraag hoe hoog het zakgeld wordt. We willen donderdag 0 euro hebben om te kijken hoe het programma erop reageert met bijvoorbeeld een opdracht legt Martin uit. Er wordt daarna geschat dat het zakgeld ongeveer 15 euro gaat zijn, een ruwe schatting. Als het keukenteam het helder heeft mag iedereen bij Martin komen om zijn of haar boodschappen door te geven. Zorg dat je alvast een lijstje hebt.

Dan is het tijd voor een rondvraag. Janet geeft een update over de kas. Kim D en Jeffrey hebben een plantenbak gemaakt. Het groeit goed. Als mensen mee willen lopen zijn ze welkom. Wanda wil graag even wat kwijt over het commentaar op de boodschappen. We hebben proberen te wisselen, en er zijn inderdaad fouten gemaakt. Het komt over zoals wij dit expres gedaan hebben. We hebben het met de beste intenties gedaan.Het komt zo over. De rest van de groep laat weten blij te zijn met hoe het gaat. Er volgt een applaus. Bern wil dat als er veel geld uitgegeven wordt meer actie in de loods. Dan hebben zij ook het idee dat het… Vervolgens volgt er een livestream onderbreking. Jeffrey zou graag een warme douche willen en geeft Martin een compliment. Ik vind dat hij een goede beslissing heeft genomen dat hij al een bestelling gedaan heeft. Gert-Jan laat weten dat hij een talkshow gepland heeft. Elke woensdagavond wil hij met drie mensen praten. Morgenavond is dit met de oude manager, de nieuwe manager en nog een persoon. Probeer het stil te houden op dat moment. Babette laat weten dat ze veel gehuild heeft. Dat was mijn eigen proces, ik wil iedereen bedanken die mij getroost heeft. Dat heeft mij geholpen en ik ben over een bepaald punt heen. Jan-Willem geeft Wanda een compliment om van zo weinig geld veel mensen eten te kunnen geven. Wendy wil dat er opgeruimd wordt als er iets in of rondom de koelkast valt.

Jasper begint over de gebeurtenis met het ei. Ik zal zeker een ei terugleggen waar ik het vandaan heb gehaald. Het was spel technisch, een bewuste keuze. Ik heb mijn antwoorden en de game is on. Sorry voor degene die zich persoonlijk aangevallen voelde. Ik leg het eitje netjes terug van mijn zakgeld. Daarna ontstaat er een discussie over de vieze wc’s. Er moet vaak schoongemaakt worden. De badkamer gaat elke dag om 11:30 een half uurtje dicht zodat er goed schoon kan worden gemaakt. Kim D wil weer een snoeppot voor als iemand jarig is. Er wordt uiteindelijk over gestemd en de meeste stemmen  voor.  Martin wil als laatste iedereen bedanken, morgen komt de wisseling van manager. Het heeft mij veel energie gekost en dat heeft af en toe mijn kop gekost. Dank jullie wel, ik heb ook leuke momenten gehad. De Martin die jullie nu zien, er zal niet echt verandering in komen. De groep klapt voor Martin. De goede momenten vond hij toch wel dat hij zichzelf tegen is gekomen. Daarna zit de vergadering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 2.3]

Laat een reactie achter